”STRINDBERGS STJÄRNA” = SMÖRJA

Strindbergs StjärnaFörlagsreklamen säger att ”Strindbergs Stjärna” av Jan Vallentin har sålts, eller kommer att säljas, till en hel radda länder. Hur kan det komma sig att en sådan uppenbar plankning av ”Da Vinci-koden” förmodligen kommer att krängas pallvis? Är Världen så ond?

Da Vinci-kodenLyssnar på berättelsen i ljudboksform och den är förutsägbar och ekar tom. Johan Rabaeus inläsning gör inte saken bättre. Hans faiblesse för att tala dalmål och att bryta på tyska gör att det blir buskis och all undertext försvinner.

Han ställer sig i vägen för texten, plattar till den och boken blir ännu mer löjeväckande. Undertext förresten, någon sådan saknas från början men den största bristen, förutom att boken känns så föga originell, är att det inte finns en gnutta humor i eller mellan raderna. Inte en blinkning åt något håll.

Den här smörjan duger inte ens till att gnida in i skolädret men ett tips vad gäller värdelösa CD-skivor är att trä dem med spårsidan uppåt över de elektriska julgransljusen. Denna krage ger ljusen ett speciellt svävande skimmer.

En tanke om ””STRINDBERGS STJÄRNA” = SMÖRJA”

  1. När ska du bli krönikör i DN, Täppas? Denna tidning som jag tyckt så mycket om men nu har blivit en lite fördjupad variant av Metro. Stora bilder och snuttifierad text för de som inte orkar läsa en hel artikel. Utslätad och tillrättalagd är den.
    Jag saknar skärpa, fördjupade artiklar och människor som sticker ut lite från mängden, sådana som dig….

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.