FLASHBACK

Konsum på Järntorget är ockuperat av Ryssar. De står överallt i gångarna och, får man förmoda, tjusas av den Kooperativa varufetischismen.

En taxichaufför anförtrodde mig att ryssarna seglat upp som 1:a på listan över de hemskaste turisterna. Arroganta och bullriga.

Länge hade tyskarna topplaceringen. Ryssarna har nyligen fått ett välstånd som tillåter dem att resa men de missade kursen i Vett & Etikett. Han ser enligt uppgift ut som en Putin-look-alike komplett med guldkedja, rakad knopp och svart skinnjacka medan hon liknar en tungt spacklad prostituerad. Stackars de.

När jag pulsar i snön längs Västerlånggatan med en Baguette, ett fiskblock och några ekologiska bananer slår det mig att jag kom där i snön för första gången som 15-åring. Jobbet som kontorsgosse på ett skeppsmäkleri var inte direkt festligt men på 750:- i månaden kunde man dra runt ett Liv. Då var affärerna som idag säljer souvenirer och billigt krams riktiga Optiker, Kappaffärer, Hattmodister och små Bankkontor. Järnet med vita dukar och Weissbier på Järntorget var ett enkelt kafé där man åt gröt & mjölk och spelade flipper.

Inte kunde jag föreställa mig då att jag 45 år senare skulle traska längs samma gränder. Minns att jag då kände mig ensammast i hela Universum och jag bar en knapp på jackan där det stod ”Ursäkta att jag existerar”.

Det var skönt att vara missförstådd och känna att hela världen var ett olöst mysterium.

Täppas berättar om sin ungdom

2 tankar om ”FLASHBACK”

  1. Ja det där med att ryssarna kan vara odrägliga kan jag verkligen hålla med om. Då vi var i Hurghada i Egypten för ett år sedan var det rätt mycket ryssar där och de hade dåligt rykte överallt. De var fullast hela dagarna och pratade man med de som jobbade på hotellet och i affärer var de väldigt illa omtyckta. Deras beteenden accepterades väl mest för att de har bra med pengar, nyrika som de är.

    De utmärkte sig även rätt bra på stranden, det kunde vara skapligt övermogna damer i minimala två storlekar för små bikinis och feta gubbar i string. De du!

    Jag prutade lite för hårt på ett ställe och då blev försäljaren väldigt sur på oss och tyckte att vi inte var bättre än ryssar.

    På flygplatsen var det långa köer, den var väldigt underdimensionerad, och då vi for hem var där mest skandinaver och allt flöt bra med prydliga köer fast det tog lång tid men reseledarna berättade att då det är ryssar där skiter de fullständigt i köerna och tränger sig före alla andra och en vecka tidigare hade det blivit bråk mellan ryssar och nån resebyråman där så de höll på att bli intagna av polisen.

  2. Skönt att vi har lämnat tyskarna och kommit över på avdelningen ryssar när det gäller avdelningen ”illa ansedda turister. Detta eftersom jag är ihop med en tysk och då blir man ju lite partisk, eller hur?
    Jag har också en ”ryssar på semester” historia. På en strand i Indien så fanns det en man i sina bästa dagar (tyckte han själv i alla fall) och i sin bästa ekonomiska status, tror jag. På ena sidan om honom låg en dam i 50-års åldern och på den andra sidan om honom en dam i 30-års åldern. Först tänkte jag att det var liksom hela familjen, men icke. Det var frun, alternativt den gamla älskarinnan, och den nya älskarinnan. Där sprang de och pussade på sin ekonomiske talesman och passade upp på honom. Som min sambo uttrycker det, smårövade, smala ryskor med högklackat i sanden, det är grejer det! Som sagt, han är tysk och lika smidig som ett kylskåp på den romantiska arenan.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.