BACK IN BLACK

Och så går man där i gränderna igen med sina matkassar. En stenbakad Baguette sticker upp som en vardagsantenn + potatis, Västerbotten och grädde = potatisgratäng. Några gubbar hackar is och Loni morsar från sin affär i Tyska Brinken. Småstad.

Taxin som körde mig från Centralstationen igår kväll fick bredställ på Strömbron och hela natten dundrade plogbilar som dieselfrustande Dinosaurier nere i gränderna och jag undrade varför jag lämnade Hälsingland.

Täppas, Lars-Erik Berenett och regissör Måns MånssonIdag: Möte med Producent, Regissör och Huvudrollsinnehavaren inför inspelningen av en långfilm. Jag ska spela mig själv som programledare för Ring P1. Den pensionerade kommissarien Hassel ringer till P1 på 25-årsdagen av Palmemordet och så rullar berättelsen igång.

Detta är ett litet steg för mig men ett stort för filmhistorien.

Vi dricker kaffe och bekantar oss med varandra.  Lars-Erik Berenett, Hassel, och regissören Måns Månsson, mannen bakom succédokumentären om Gunnar Hökmark "Herr Landshövding" och de andra är mycket trivsamma. Känner på en gång att filmbranschen är helt ok.

Taxi till World Class-gymmet vid Slussen och när jag rott så svetten lackat i en timme till tonerna av melodin ”Back in black” med den Australiska orkestern AC/på tordönsvolym, lägger en gubbe sin labb på min axel.

Det är Sveriges coolaste Skåning Mikael Segerström. Klappar hans omfångsrika mage och berättar att nu är det bara några små detaljer som skiljer mig från en Guldbagge. Själv ska han snart ha premiär med en Åsa-Nissefilm där han spelar Klabbarpar`n. Jag luftar min besvikelse över att bara finnas med som röst i Hassel-filmen och Mikael säger några tröstande ord. Han menar att detta naturligtvis är första steget i en lysande filmkarriär. Han är en mycket rar vän.

Så går en dag i Staden och jag har bara tänkt litet på Morris.

En tanke om ”BACK IN BLACK”

  1. Ja, du Täppas! Du vet väl att de största skådisarna blev som mest uppskattade efter sin hädangång? Tur för filmindustrin att så kommer det inte bli i ditt fall. Jag har ju sett dig på TV förut och du är fortfarande en lite pärla i mitt hjärtas skrymsle. De borde se till att du inte bara är en röst utan faktiskt filma dig när du står där och orerar.

    Puss från T

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.