HERR OMAR TWITTRAR

När målaren Ivan Aguéli 1910 var i Egypten och satt ute på landet och målade blev han bortkörd av män med gevär. De påstod att han leviterat (svävat).

Idag har bilden av den xenofobiske (främlingsfientliga) och vidskeplige Araben med oförmåga till demokratiskt tänkande förändrats. Huvuddelen av kvällens debatt på Publicistklubben handlade om rapporteringen från den Egyptiska Revolutionen. Om den utspelat sig bland bönder längs Övre Nilen hade den inte fått samma genomslag som nu när händelsernas Centrum var vid torget i Kairo. Gammelmedia gick hand i hand med sociala media och det var definitivt inte fråga om självutnämda Lifestyle-experter på Söder som Twittrar om surdeg.

Det här var andra bullar och historien tog sig en ny oväntad riktning.

Under kvällen fick också Justitieminister Bettan Ask, flankerad av två snubbar med veckade pannor och trådar i öronen samt förmodligen axelhölstrade puffror, svara för en föreslagen lag om fotografering. Hitintills har det alltid funnits en ansvarig utgivare när en bild publicerats i en tidning eller i TV men inget skydd har funnits för den som blir plåtad i en förnedrande situation på toan och sedan utlagd på nätet. SJF:s ordförande menade att fotografernas arbete med den lagen blir beskuret. Ministern hävdade att det skulle bli en bra lag.

Sara Stenholm delade ut pris till sin Pappas Olle minne och det gick till P1-programmet ”Medierna”. Redaktionen för detta program berättade att det inte finns något mer svårintervjuat än journalister.

Vi åt vegetarisk varm och mustig Gulaschsoppa medan traktorerna ute på gatorna jobbade med snö.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.