KONSERT MED MIIKE SNOW

H och Greven har redan rest till fjällen i Jämtland. Skönt för då vet man var den lilla djupingen befinner sig. Åt andra sidan: Det var i fjällen på sportlov som jag själv som rätt liten sprängde många gränser. Fjällhotell är egentligen rena sex- och spritchockerna. På utsidan hälsosamma skidturer. På insidan rena synden.

[youtube NV1L0aqX02M]

Jullan, Fillen och jag kollar på Meloditjosan på TV. Det är gräsligt men vi hejar på Jullans kompis Cornelia i ”Love Generation”. Linda Bengtzing är lika sensuell som Egon Kjerrman, sjunger ungefär lika hurtigt, och sedan var det en som sjöng med Karl-Oskar-engelska och som enligt uppgift, Jullan och Fillen, såg ut som ”Ett fyllo på Norrmalmstorg”. Inget ont om Norrmalmstorg.

Jullan och TäppasSedan gick Jullan och jag på konsert på Münchenbryggeriet. Björn tog fram ”Miike Snow” på Spotify härom kvällen men han tryckte nog lite fel. Alltså förväntade jag mig en vit medelklasstyp som försöker sluddra och svära sig till en svart Ghettotillhörighet. Och som rimmar som en 3:e-klassare.

Hade fel. Underbart fel. Lokalen var förväntansfullt packad men publiken var bara lite salongs.

Först kom några som kallade sig ”JJ”. En tjej med slängkappa, luva och kastmärke i pannan lät tillsammans med en lufsig snubbe oerhört deprimerade. De hade genomskådat hela skiten och de gillade inte vad de såg. De spelade gitarr och hon sjöng. Hon lät som om hon legat på en spikmatta sedan hon föddes. Låtarna malde likadant. Oerhört konstnärligt klagande men trots denna dånande pretentiositet var det rätt rörande. Har själv varit ung och deppad.

Miike Snow”Miike Snow” var ingen jag-vill-vara-rapare utan värsta Psykedeliska Dundret . Ett enastående berg av högtalare fyllde luften med en så flummig musik att en rökelseinpyrd konsert med ”Arbete & Fritid” eller ”Träd, Gräs & Stenar” i början av 70-talet framstår så här i efterhand som fyrkantig kontrollpop.

Det var inte igår som jag så fullständigt överlämnade mig till musiken. Allt gungade, fräste, knittrade, dunkade, fluttrade, och dansade. Jaha, det var så här det var att helt UPPSLUKAS. Jag älskar musiken och ger mig hän.

Vi är lyckliga när vi går hem i natten.

[youtube KmjQvinAvAg]

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.