TORSDAGSPROMENAD DEL 2

Greven behöver en jacka och tar mig genom T-banan till Söder och in via bakgator till hans mekka ”Highlight”. Det är en affär som inte bara säljer ”Konstnärsmaterial” till graffitimålare utan även lite kläder. Plus ryggsäckar lämpliga att fylla med sprayburkar.

”Om det är några kända Graffare där inne kan du väl stå utanför på trottoaren och röka?!” föreslår Greven. Men vad fan. Det är ändå jag som har plånboken ”Sugar Daddy” och affären är tom vilket betyder att jag får tillträde.

Könsförnedrande Gangsterrap i högtalarna och godmodig stämning. Greven hittar en jacka och jag ett par Jeans av märket ”Carhartt” Det är riktiga Amerikanska arbetarbyxor. Jeans som dessa var förr i tiden.

Snabb promenad till Söderhallen och inköp av en kalkon. Greven ska på klassfest och är ivrig att komma iväg. Han ställer mig någonstans på Folkungagatan, nämner adressen och försvinner. Nu är det bara att ringa Taxi men när jag kommer fram visar det sig att stan är tom på bilar. Det är visst stopp på pendeltågen. Skit också.

Börjar antasta förbipasserande för att de ska berätta vart T-banan är. Somliga uppfattar mig säkert som en galen blind knarkare och skyndar förbi. Andra kanske misstänker att det är Lennart Swahn som reinkarnerat och återuppstått i mig tillsammans med programmet ”Dolda Kameran”.

Till slut nappar en snubbe i skinnjacka och skrovlig röst. Han går med mig till T-banans ingång. Där inne försöker jag få kontakt med andra resenärer. Det går rätt bra. Folk säger att det är ”Ditåt” och det kan väl hända att de pekar men det ser inte jag.

Det är då jag blir bekant med Gunilla, 44, som ska åt samma håll. Hon är mycket rar och hindrar mig från att kliva av på fel station.

På perrongen i Gamla Stan fortsätter jag att antasta folk. Nu gäller det att hitta utgången. Irrar lite, springer på någon som sitter på en bänk och denne någon flaxar upp som en Gräsand under höstjakten. Och försvinner precis som fågeln.

En dam griper mig i armen och visar mig till vändkorset vid spärrarna och sedan hittar jag själv.

Stormen får plåttaken att flappra vildsint över gränderna och jag känner mig lite kulen men hem kommer jag. Med en Kalkon och ett par Jeans.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.