SÖNDAGSPROMENAD I KULTURKLIMATET

För första gången på ungefär tusen år värmer solen och H och jag tar en promenad runt Söder, längs Hammarbykanalen och mot Hornstull. Måsarna ropar över allt från burgna kulturpar där han har hängmage och hon ilrött läppstift till slimmade motionärer med iPods och vetenskapliga löparskor.

Vi stannar till och fikar vid en liten kiosk och sedan går man där och grunnar på allt som sades igår kväll under kalkonmiddagen.

Berättade att inte bara Sverker ”Plus” Olofsson utan även Janne ”Fillipin” Josefsson och Bosse ”Norrmalmstorg” Holmström ska börja med Ring P1 . Inte för att det gör mig något men är inte ”Gubbkvoten” i och med Tengby och lilla jag redan fylld? Är det inte unga begåvade kvinnor den här usla världen ropar efter?

Dessutom har ”Radio 1” fått massiv kritik för att deras radiokanal är en korv stoppad med Självgoda Gubbar.

Vilket ledde över till Gert Fylking. Alla runt bordet, utom jag, hade inget till övers för honom. Han uppfattas som ett obehagligt slem utan riktning. Själv tycker jag att han är både rar och harmlös men det är kanske för att vi är bekanta.

Lite deprimerande tyckte jag ändå det var att höra Alex Schulman när han i ett program tog upp den mantel som Gert ännu inte kastat och berättade en ”rolig” historia som i öppningsraden innehöll både ordet ”Dvärg”och ”Fitta”. Väldigt Illavarslande.

Sedan uppgav H frankt att hon tycker ”Let´s Dance” är ett kul program. Gästerna började korsa sig och slänga salt över sina axlar. Men ”På Spåret” och ”Skavland”? Är inte dessa båda program bara en segsliten medelålderskris?

Och Stieg Larssons änka, är hon girig-Satyr eller Martyr-Helgon? Meningarna var delade men jag sätter min Stetsonhatt på Martyr-Helgon.

Mats var lågmäld men han är lite spänd inför sin Vernissage på torsdag. Han har nog inget att oroa sig över då han, Mats Pehrson, redan på sina Vernissager brukar sälja mer än en vanlig bidragsberoende Svensk stipendiekonstnär säljer på en livstid. Kanske är det därför han inte blir recenserad i DN. I Sverige måste man heta minst Billgren för att få vara en framgångsrik konstnär.

Åter till Stieg Larsson-fejden. Båda sidorna hävdar att det inte handlar om pengar. Nähe. Kanske är inte Påven katolik heller?

Och vips var klockan mitt i natten och gästerna tackade för sig och gick hem. Efter en lyckad KVÄLL I April 2011.

Helena och Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.