JOBBIGT JOBB

Det luktar ångest, intorkat kaffe och vissna krukväxter. Någon gurglar under ett spännbälte. En annan vankar av och an och slår sig i ansiktet med handflatan. Ytterligare en person sitter och vaggar fram och tillbaka, utstöter suckar och tuggar på sina knogar.

Två Vårdare är försjunkna i ett Schackspel och ur en radio strilar en Lasse Stefanz-melodi.

Nej, detta är, tror jag, inte scener ur dagens Ring P1-sändning men jag läser/lyssnar på Beate GrimsrudsEn dåre fri” i uppläsning av Julia Dufvenius. Så här i slutet av veckan tenderar allt att glida samman. Ljudboken är väldigt bra men så fick den också SR:s Romanpris 2011.

Dagens sändning kommer inte att få pris men vem är jag att gnälla?

Hellre än att hugga malm i en gruva, sälja underkläder per telefon eller sitta på SAAB och vänta på en produktion som inte kommer igång, äter jag i studion en fullständigt otroligt fluffgod Budapestbakelse tillsammans med dagens producent; Matilda Jansson.

Matilda Jansson och Täppas

3 tankar om ”JOBBIGT JOBB”

  1. Täppas! Jag lägger mig inte i dina familjeanlägenheter eller privata grejer som du tycks projicera på nätet som en driven exhibitionist! Men du startar småbränder här o där som andra får släcka sen drar du dig tillbaka som en kamelont och pratar vardagssysslor om hur vackra vårblommorna är och hur fina slöjdprylar pensionärerena gjort till julafton i byn där du bor typ!
    Käkar du halalslaktat föresten?

    Trodde faktiskt att du var mer bildad, och ville diskutera dom stora världsliga och viktiga problemen när du tycks vara värvad av P1. Men jag tolkade dig kanske fel och kanske vet du inte så mycket som det verkar. Jag får helt enkelt fortsätta lyssna på vetenskaps och filosofradion i P1 med dom tunga intressanta frågorna i verkliga livet! istället. Ett tag var du skarp i ring P1 sen dalade stjärnan..

  2. Så kallat psyksjuka i alla dess former som schizofrena och andra bokstavssjukdommar som fortfarande i dags tid nämns med med så nedsättande namn som dårar har aldrig blivit botade av någon sjukvård, psykvård eller mediciner, bara nerdrogade och dämpade. Många av dom ser och upplever mer än vad andra ”så kallat normala” upplever med sina fem sinnen, dom är mer öppna för det paranormala helt enkelt. Jesus kunde driva ut demoner hos sjuka, tänk på det! Påven har en del utsända exorcistpräster i olika länder för extrema fall. Men så få som möjligt vet om det för att det inte skall missbrukas bland dom verkliga dårar som inte förstår att ta det på allvar. Sen finns det ju alltid Schamaner, häxdoktorer och voodo. Den svenske demonregisören Ingemar Bergman han såg verkligen demoner på riktigt trots att han var nykterist och inte nytjade droger.

  3. Hmm, efter att ha jobbat med människor med varierande grad av psykiska sjukdomar så skulle jag nog förlita mig mer på vetenskapen än schamaner mm om jag själv blev sjuk. Detta trots att jag är intresserad av paranormala ”saker” och hoppas på att mina egna upplevelser är mer än ”tomtar på loftet”, ha ha.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.