SOLIDARITET

En Trana står och trampar på andra sidan viltstängslet när Anders kör Erik och jag till Sundsvall. Fortfarande ligger det snö i backen på Södra Berget fast värmen dallrar mellan huskolosserna i Stenstan.

Efter en rätt livad sändning bär färden av till Karlstad. En jättegullig tjej sitter utanför Sundsvall Centralstation i en orange väst och väntar på mig. Medan hon guidar mig till tåget säger hon att hon bara lyssnar på P1 och att hon föredrar Public Service framför Reklamradio. Hon är 20 år och jag blir slagrörd; tänk att det finns sådana ungdomar! Hon borde omedelbart få arbete på radion.

Hamnar i tågets tysta avdelning och sedan jag fått 3 samtal efter varandra på mobilen erhåller jag en rejäl överhalning av damen i sätet bakom mig. Hon låter så gnällig att hon får de värsta kverulanterna i Ring P1 att framstå som charmtroll. I vilket fall är det hon som har rätt och jag stänger av telefonen och pluggar in minilurarna och ljudboken Nicole Krauess ”Kärlekens historia”.

När tåget anländer till Stockholm kommer en annan dam fram och frågar om jag är jag. Erkänner att så är fallet och väntar på en ny utskällning när kvinnan högt, så att gnälldamen bakom mig ska höra:

”Du ä bra Täppas så lyssna inte på alla Skitskallar som ä på dig hela tiden!”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.