VID LJUSNANS STRÄNDER

SkärmklippEtt regn som skiftar mellan flortunt och direkt påträngande hänger över skogarna längs vägen. Vi passerar Delsbo, där stämman ligger och pyr likt en fyrverkeripjäs med lång stubin. På söndag smäller det. Delsbo kan dock få ha sitt för sig.

Vi plockar upp Jerry. En liten liten gubbe som kommer ut ur sin lilla lilla stuga, kliver med viss möda in i vår lilla lilla bil och så reser vi vidare mot Ljusdal. Det är där det händer denna kväll. Vid en gammal Handelsträdgård, Rosershills, spelar Per Persson (utan pack), Magnus Lindberg (utan en massa saker som han knarkat bort), Ulf Stureson (med både band och låtar med driv) och Dag Vag (komplett med Stig Vig, Tage Dirty och en anakronistisk lättreggae).

Publiken verkar måttligt intresserad av banden. Visst får de spela, låt dem!, men det är minst lika viktigt att prata med bekanta. Slänten ned mot Ljusnans Stränder är ett godmodigt Cocktailparty och helt enligt min frossarnatur sätter jag mig till bords och hugger in på en alla tiders grillbuffé samt kaffe med tårta. Thomas hävdar att jag kommer att spricka vilken sekund som helst men han är bara avundsjuk på min förmåga att kunna skotta i mig ofattbara mängder med högvärdigt protein samt en massa fett och det utan att blinka. Atmosfären på stället är trivsamt öppen och okomplicerad. Chosefri skulle man kunna säga. Regnet håller sig mestadels uppe i himlen och det är varmt och fuktigt. Ett klimat att frodas i.

En genuint trivsam Sommarkväll vid Ljusnan.

Anna-Clara och hennes kollegor i författarnätverket Bläck samt TäppasThomas, Jerry, Täppas och Stina (Berge)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.