RING P1 EFTER DÅDET

Med Fjärilar i magen ställde jag mig denna morgon framför Mikrofonen. Den vettlösa slakten i Norge skulle kunna locka fram det värsta. Möjligheten att köra Ring P1 i diket var uppenbar.”Värdighet framför allt” sa producenten Matilda Janson.

”Go Täppson Go” sa teknikern Henrik Hajen Heinrich.

”Fyllkärring” muttrade Greven med en kopp choklad i handen från sitt hörn när en av de inringande damerna betänkligt slirade med tungan.

En kvinna, Anne  i Stockholm, menade att dådet i Norge var ett exempel på testosteronstinna karlars våldsbenägenhet. Någon annan talade om att gärningsmannen förverkat sin egen rätt att leva och vi kom att diskutera om och huruvida den som inte respekterar ändå är värd respekt.  En kvinna med traumatiska erfarenheter, hon hade Förlorat hela sin familj i Tsunamin, talade om hur man kan gå vidare.

I nödens stund står förenklingarna som spön i backen men jag tycker vi höll oss hyggligt torra.

Testosteronstinn Greve utövar oprovocerat våld mot pappaprogramledaren 
Testosteronstinn Greve utövar oprovocerat våld mot pappa/programledaren

Matilda Jansson, Täppas och Henrik Hajen Heinrich
Matilda Jansson, Täppas och Henrik Hajen Heinrich

Lyssna: Ring P1

En tanke om ”RING P1 EFTER DÅDET”

  1. Om det som hände i Norge:

    Tänk på vad du själv sitter och säger runt köksbordet till dina barn. Hur uttrycker du dig om andra människor? Hur uttrycker du dig kring sådant som händer i din omvärld? Allt påverkar barnen. Att ”officiellt” ha en åsikt om t.ex invandring väger lätt den dagen du tanklöst vräker ur dig något, barn uppfattar detta som mer ärligt än det tillrättalagda.

    Har en individ tendenser till att vara svart eller vit i sitt tänkande, så kan det mycket väl vara dina ord som sätter frö. Ett trivialt uttalande som du kanske egentligen inte menar så mycket med, kan ge en person som Breivik, en ursäkt för att göra andra illa.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.