HEMLÄNGTAN

Talar i telefon med Jerry i Delsbo. Det har än så länge bara varit nattfrost en gång, i stort sett alla lövträd utom rönnarna är fortfarande gröna och egendomligt är ordet för hösten.

Jerry har något jävla fel på vattnet. Ett lager i motorn som ska pumpa vattnet från brunnen till huset har gått sönder och motorn har brunnit.

Nu är han på väg till en gubbe som kanske har en grej som kan få liv i Jerrys pump. Gubben heter Gök-Olle.

Göken är fortfarande gångbar i Hälsingland även om begrepp som ”Kaffe-Gök”, ”Sitt-Gök” och ”Munter-Gök” är kända över hela landet. Jordgubbs-Sven i Jättendal kallar en präst för ”Bön-Gök” och en homosexuell man för ”Bak-Gök”

Det ska bli skönt att resa norrut och på måndag i Ring P1 åter bli en”Prat-Gök”.

2 tankar om ”HEMLÄNGTAN”

  1. Hej Täppas!
    Vad underbart att se dej i TV för ett tag sedan, då du var med hos Malou – även fast jag bara såg de sista minuterna. Och, fantastiskt roligt att nu hitta din blogg.
    Tänk att du blev en bloggare, ändå. 😉

    Inte vet jag om du minns mej. Men, jag tänker ofta på dej. Och, jag minns de underbara fredagskvällarna i Tumba i slutet av 1998, då vi träffades på Passvägen… och jag satt i köket med datorn, som länk mellan oss (dej) och tittarna. (och jag saknar dom kvällarna ibland)
    Jag hade 15 hemsidor då. Har varit uppe i 45 bloggar… och har börjat banta ner det till färre än 10. 😛

    Jag hoppas att allt är bra med dej! Och, jag kommer att titta in här igen.
    (((varm kram)))
    Benita

    1. Hej Benita!
      Vad skoj att höra från dig!
      Passvägen! Det låter som mycket länge sedan ändå minns jag alltihop väldigt väl. Du t.ex. där du slet med datorn och det var på den tiden då ingen ännu Twittrade eller hade sig.
      Hoppas du mår bra!
      Hej från
      täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.