DET HÄNDER I ETERRYMDEN

Gunilla från Stockholm hade åkt med T-bana och bett en tjej som satt mitt emot henne att ta ned fötterna från sätet och sluta blockera två platser. Tåget var fullt med stående personer. Den tillrättavisade flickan gav då Gunilla en snyting, och: Ingen enda människa i vagnen ingrep eller på något sätt reagerade. Jo en dam kom efter en stund och undrade hur det stod till.

Samtalet till ”Ring P1” handlade alltså om civilkurage. En man, som snabbt fick smeknamnet ”Mindfulness-mannen” menade att Gunilla borde ha varit mera här och nu och försökt skapa en positiv relation till flickan.

Sedan ringde en man och släppte lös vargen. Vi fick reda på att tackor och lamm på en liten ö blivit dräpta av vargen. Ett saftigt stycke kunskap som idag delgavs mänskligheten var alltså att gråben är en fenomenal simmare.

Varje dag lär man sig något nytt om man lyssnar på ”Ring P1”.

Ring P1 dagens laguppställning

Dagens laguppställning: Producent Lotte Nord, tekniker Ove Jönsson, programledare Täppas och i slussen satt Therés Ulander och Susanne Helsing.

En tanke om ”DET HÄNDER I ETERRYMDEN”

  1. Hör dina Ring P1 oftare än tidigare då jag nu har förmån att kunna göra det. Fattar på en titt på din hemsidan första gången att du ”kanske inte ser så bra”. Och då faller fjällen från mina ögonen varför du är så duktig på att känna av respektive ringarens ton. Det är ofta de ”andra synvinklar” som du för fram som gör sändningen både rolig och stundtals tänkvärd. Tack!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.