TV-DINNER MED BJÖRN

Grusvägen känns hård och frusen under fötterna när jag i kvällningen går till Björn, på andra sidan bäcken, för att äta middag och spisa ”Uppdrag Granskning”. Han serverar köttfärsbiffar med stekt lök och mozzarellasallad. Det är verkligen väldigt smaskigt. Jag frågar om han ser många matprogram?

”Alla!” säger han ”De flesta matprogram är bra utom “Kniven på Strupen”. Kan inte med den där snubben och den Brittiska förlagan är ungefär 1000 gånger bättre”.

När klockan slår 20.00 bänkar vi oss i salongen. Björn är en riktigt jävel, alltså en duktig jävel, på att ”syntolka”. Han berättar hela tiden vad som syns, hur folk ser ut när de säger det de just sagt och annat som hör till ett TV-program. Ögonkast, en irriterad ryckning i en näsvinge och typ av kroppsspråk.

Det som upprört mig med Glada Hudikteatern har varit människosynen. Att de i en anda av att alla är lika mycket värda använder utvecklingsstörda som lustifikationer. ”Skådespelarna” är ”duktiga” på samma sätt som jonglerande hundar på Cirkus är berömvärda.

När sanningen om Per Johanssons hänsynslösa entreprenörskap rullas upp får jag ont i magen. Hudiksvalls kommun representanter är så naiva att klockorna går baklänges.

Tanke: Har vårt moderna samhälle blivit så specialiserat och kostnadseffektivt att aparta personer, som utvecklingsstörda, bara får finnas om de gör konster och underhåller?

Björn tar sig för pannan och ropar istället för ”Halleluja” på ett bönemöte ”Nej men vad Fan!” under vår TV-stund.

Torsdag morgon iväg till SR i Sundsvall och i ”Ring P1” är det fortfarande mycket Juholt samt en del prat om ingångslöner för ungdomar. En man tycker att dödstraffet borde återinföras men att den dömde själv borde få fatta beslut om fullbordande av domen. Kärnan i detta resonemang är en smula gåtfull.

En kille tyckte att Eva Hamilton, SVT:s chef, gjorde sig till åtlöje i ”Uppdrag Granskning”. Han menade att hon så tydligt gick någon annans ärenden och att denne någon annan inte var Public Service.

Tåg mot Stockholm och vidare till Göteborg. TM hjälper mig med alla biljetter, bokhandlare Lennart kommer för att få en bok signerad och han knäpper ett kort på mig och Tågmästaren som lotsar mig ombord på tåget. Det är ursnälle Tommy från Ånge. Han skulle aldrig slänga av en 11-åring och han är hygglig mot oss blinda gubbar.

Ikväll blir det ”Debatt” klockan 22.00 från Göteborg.

Se Uppdrag Granskning här

SJ-konduktören Tommy Savander och Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.