SISTERS OF MERCY PÅ KONSERT

Gösta och jag
Gösta och jag

Johan och jag
Johan och jag

Det var mer än 45 år sedan Gösta och jag stod med bandyklubbor som gitarrer och skrålade ”I Wanna be your man” i en låtsasmikrofon inne i hans pojkrum.

Idag träffas han samt hans kompis Thomas och jag för att gå på ”Sisters of Mercy” på Munchenbryggeriet. De känner bandet väl men jag har bara en aning om att det handlar om ”Goth Rock” svarta rockar, vitsminkade ansikten och höga hattar.

Och så deppigt, jättedeppigt. Ser fram mot en malande seg tillställning för människor som tycker det är trivsamt på kyrkogårdar.

Men där bedrog jag mig. Upptempo. Feta gitarr-riff, bra sång och inte var det så viktigt med att se heller för enligt bröderna Kavla från Edsbyn, Johan och Anders, som jag blev bekant med, var scenen från första tonen så indränkt med rök att den omtalade dimman vid Lützen måste betraktas som klaraste alpluft.

En finfin kväll för rockfarfar och hans fränder.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.