PROGRAMMET PÅ ÄRTEN

Nysnö och -5. Snön är puder som vispas upp om man blåser på den. Granarna är stoiska vittnen till en tyst decembermorgon. Himlen grå och blåmelerad. Näsan snorig men sinnet lugnt.

Dagens ”Ring P1”-sändning började bra då det visade sig att leveransen från Hagabagar´n innehöll wienerbröd med chokladöverdrag.

I programmet kom vi åter att tala om rättigheter och skyldigheter. En kvinna i Rusksele var upprörd över att hennes barn inte kunde få hemspråksundervisning i Spanska. Gott humör och en hel del skratt från hjärtat.

Efter sändningen kom trots det en hel hoper illasinnade mail. Många menade att jag utan prut och på momangen borde entledigas från mitt arbete. Trots att jag var solen själv. Somliga retar sig dock på det sätt jag säger ”Hmm”, andas och säger ”Jasså?”

Alla som ringer till programmet är faktiskt inte ute efter att ventilera problem. Idag ringde t.ex. en student som var nöjd med studiebidraget och mannen på slutet vittnade om att han och hans fru hade sänkt sin konsumtionstakt så pass att de båda utan vidare hade råd att vara hemma med sitt lilla barn.

Medan gnällspikar knåpar ihop klagomål pekar andra på möjligheter, eller, som Raymond Chandler sa: ”It takes a lot to make a World”.

En tanke om ”PROGRAMMET PÅ ÄRTEN”

  1. Usch, han den där religiösa mannen var obehaglig. Jag föddes ombord på ett religiöst ”Titanic” men hade turen att lyckas ta mig av skeppet i tid.
    Du har en särdeles förmåga att plocka folk på påfågelfjärdrarna. Jag gillar det!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.