JULMÄRKNING

Bland många andra märkningar, såsom Krav- Svan- och Demetermärkning, är julmärkningen i en klass för sig. Allt som man gör i juletid är något märkvärdigt.

Efter att ha gjort ett julbesök och uträttat ett julärende på banken vid Kornhamnstorg går jag till Konsum på Järntorget och hämtar ett julpaket. Det är en ny elektronisk DN-mojäng som kommer till mig sedan posten, jävla posten, slarvat bort den gamla längs sträckan 820 76 Jättendal och 111 29 Stockholm.

Stöter ihop med Jonas Hallberg på Västerlånggatan och har ett fylligt julsamtal. Runt oss en skrikande skolklass som skrattande målar varandra med läppstift. Enligt Jonas. Jösses vad jag längtar till Hälsingland.

Han säger att det är rätt komiskt att jag som blind i öppningspratorna i ”Ring P1” berättar så utförligt om färgskiftningarna i naturen , svärtan i E4:ns asfalt och om himlens olika gråskalor. Jag förklarar att dessa utsagor bygger på djupintervjuer med närstående och att jag därför inte far med osanning. Noggrann research är A och O inom all journalistik.

Går in till Christer på Caffellini och fikar; En stark Latte, en varm Giffel med citronkräm och en Italiensk blodapelsinläsk. Julfika.

Styr så stegen mot World Class vid Hornsgatans mynning och drar en timmes intensiv julrodd medan jag lyssnar på julhårdrock i lurarna och toppar detta med en julbastu så het och fuktig att pormaskarna lämnar ansiktet som ystra Champagnekorkar.

Ikväll blir det julshow på Grevens skola: Kulturama nära gamla Lumafabriken vid Hammarby Sjöstad.

Imorgon: jultåget norrut!
LjustågetGreven spelar bas på en riktigt tung versionav U2-låten In the name of Love
Alton och Greven, klasskamrater som pustar ut på bussen från Julshowen

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.