KÖP! KÖP! KÖP!

Söndag eftermiddag är en urban polarvandring in till city. Vinden river som en inverterad blåslampa men loppisen på Hötorget är öppen och alla affärer är igång. Allt kan man köpa. Köp! Köp! Köp! Det är som om att alla andra idéer är slut och det enda som återstår är att köpa något.

Vi hälsar på Jullan som arbetar hos ”Systrarna Voltaire” i PUB-huset och går sedan på ett närbeläget kafé. Allt där inne, utom den coola hissmusiken typ Norah Jones, är Indieninspirerat (fast hennes farsa heter ju Ravi Shankar). Vackra tyger och Filmaffischer från ”Bollywoodfilmer”.

Varför inte istället ha bilder på magra Indiska barn som sitter fastkedjade vid sina vävstolar och Indiska färgeriarbetare vars ben är sönderfrätta stumpar sedan de trampat omkring i alltför många giftiga färgbad.

Det vore som om Applestorebutiken pryddes med en fotoutställning som visar hur 8 000 Kinesiska arbetare mitt i natten väcks i sina spartanska sovsalar för att det just inkommit en ny skärm till en iPhone eller iPad. Sömndruckna går de under förmännens rytanden till sina arbetsstationer för att montera . I 12 timmar sitter de för usel lön och sliter.

Och det för att vi ska kunna sitta på detta mysiga Kafé med trådlöst nätverk och leka med våra Appar.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.