TITELSTÖLDEN

Bengt Lindqvist ringer och berättar det jag redan visste; att han inom kort kommer ut med en bok som bär samma titel som den jag skrev för 20 år sedan: ”Blindstyre”.Blindstyre

Han låter väldigt snäll. Småländskt snäll. Svårhatad. Han frågar om jag är arg och jag säger att jag först blev förbannad, sedan häpen och slutligen att jag inser att det är som det är.

Hans förläggare har sagt att det är okej att stjäla titlar. Han har sagt att Bengt kunde döpa sin bok till ”Gösta Berlings saga” och komma undan med det.

Varför lade han då inte vantarna på den titeln istället? Det hade varit pampigt som att råna Riksbanken. Nu har han bara utfört ett småsjaskigt snatteri.

Eller som Karl-Bertil Jonssons vredgade pappa utbrister i Tage Danielssons Julaftonssaga:

”Sa och sa, Det var ju MIN tallrik!”

Och det är MIN titel.

5 tankar om ”TITELSTÖLDEN”

    1. Leo! Förstår precis vad du menar. Och när jag hörde hans mjöligt skuldmedvetna röst i telefon för att förklara sig kände jag mig inte som en looser utan som en winner.
      Appropå ingenting: På gymmet igår hängde jag in mina grejor i ett skåp men råkade låsa ett annat. Men ingen skada skedd.
      hej från Täppas.

  1. Det skulle jag inte ha gillat, det är stöld helt enkelt! Som att han tar något från dig på ett klumpigt sätt, ja inte bättre om det är smidigt:-), nej så gör man inte enligt min åsikt. Annars tycker jag du ser väldigt spänstig ut på gymbilderna om det är någon tröst, träning gör nytta som syns:-). Då kan du undra hur jag ser det? Tror i alla fall jag sett dig otränad i något sammanhang, men det måste vara väääldigt länge sen:-)

  2. Täppas,
     
    Bengt Lindqvist är inte snäll och han är skåning, inte småläning. Från Helsingborg. Han spelar trummor. Han har heller inte någon humor, så Blindstyre låter inte lika roligt i hans mun som i din. Din underrubrik är ju En snubblares berättelser” och hans är ”Memoarer”. Vilken är roligast att läsa? Vilken berättar om intelligens, mänsklighet och äkta vemod. Bengt har alltid varit synskadad, och därför har han inte förlorat något som han saknar. Visserligen såg han lite förut och sedan ingenting, men i alla fall.
     
    För mig är du det äkta blindstyret, den varma vännen och den fajter som aldrig ger upp. Du har som egen företagare din fulla rätt att hävda dina anspråk jämför med en som lever på statsrådspension. Ta ingen hänsyn till hans eventuella känslor. Det han gjort är simpelt och plumpt. Starta en revolt mot titelstölder och säg som det är – du är besviken på de höga herrarnas sätt att bete sig.
     
    Jag delar den besvikelsen. Fullt ut.
     

    Det var tur att du inte var på RP-dagen igår i Stockholm En farlig kvinna vid namn Anita Andersson håller på och sammanställer en bok som heter ATT LEVA MED RP. Hemsk bok. Hemska människor som älskar sin offerroll och tycker andra som ser är dumma. I Norge lärde jag mig att kärleken är blind men att man får tillbaka synen när man gifter sig. I RP-föreningen får man lära sig hur svårt allt är, vilka svårigheter man har och ska man göra karriär kanske man kan jobba halvtid. Eller hamna i missbruk och elände….
     

  3. Täppas…minns du ditt besök på AMI Uppsala för många år sedan.. du var nyligen diagnostiserad och berättade om dina vurpor sas.RPföreningen hade då nyligen startats upp och vi var de först ett 20tal sk yrkesverksamma med RP från landet som var på sk ”anpassningskurs”… En viss herr Särnefalk fick det hett om öronen i debatten om ärflighet och i synnerhet den dominanta formen Retinitis Pigmentosa, när han kom in på våra dåliga gener som vi förde vidare… hade man RP skull avstå man avstå från barn ! Det var som att säga… NI mina kära NI skulle egentligen inte behöva finnas ! Han bad offentligt om ursäkt i ett brev och i medlemstidningen vid ett senare tillfälle …detta på tal om ”Blindstyre”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.