VÅR I HÄLSINGLAND

Anders Lundmark möter mig på stationen i Hudiksvall. Det luktar vår, rutten jord, framtinad hundskit och mjukglass. Glada Hudik.

Fortfarande: Snö i diken och norrlut. En dam i Skänsberg, Sundsvall, uppger att hon skådat Tranor. Men det kan lika gärna varit skära Elefanter eller möjligen Kanadagäss. Tranorna har ju knappt gått in för landning vid Hornborgasjön och det är en bra bit vidare till Hälsingland och Västernorrland.

Hudiksvallstidningen skriver att Koltrasten återkommit. Men Koltrasten är på trakten året om även om det är först nu den börjar drilla.

På lördag är det anglingstävling på Hasselasjön men var inte det fisket anmält till någon myndighet. Det är synd om Lill-Mörten som levande ska sitta uppkrokad och hemskt sorgligt för Gäddan som får hela käken uppbruten. Men prissumman är 40 tusen. Pengar och etik, ständigt denna avvägning.

Titelstölden 2: Hans, min otrolige Webbmästare, gör mig uppmärksam på ännu en stöld. Ett Danskt program, något slags resereportageserie, kommer översatt i SVT under namnet ”På Tur med Torben”.

Vad kommer härnäst? ”Trött, fet & 50” med Kristian Luuk?

Tränar i kvällningen med Maria. Luften är mild som en Svensk midsommarnatt och det är så skönt att vara åter i Hälsingland. Mycket hästskit på Åvägen men det sägs att Riggbacksvägen åter är gångbar även för den som inte ser så bra.

2 tankar om ”VÅR I HÄLSINGLAND”

  1. Jag blir alltid lika glad då jag läser din blogg, det är kul att läsa om hur det är i Hälsingland för jag har ju själv bott där i 19 år och jobbat i Hudik. Du delar taxi med min son Erik har jag hört. Hoppas att våren kommer på riktigt nu så fåglarna i Lillfjärn lever upp igen. Här i Luleå har vi snö o mängder, strålande sol.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.