EN DAG I TÄPPAS TÄPPISOVITCH LIV

Lämnar Radiohuset i ilfart. Är på väg mot en föreläsning för Hjälpmedelsinstitutet och när jag går genom Eko-redaktionen är det som att krascha med en bikupa. Försvarsministern har avgått och det surrar överallt.

En glad man från Eritrea kör Taxin till World Trade Center och mitt nästa arbete. Projektledar-Anna ringer och är alldeles till sig. Nu är det liv i Ring P1-t:s lucka. Folk mailar och ringer som tokiga för de påstår att jag har uppträtt arrogant mot en inringare. Möjligen är det somliga som längtat efter att jag skulle trampa i klaveret. Jag menar att den mannen var lite, som man säger i Norrland, ”som annars” och det var därför jag uppmanade honom att istället ringa någon religiös kanal för att tala om utomkroppsliga upplevelser. Anna vevar på i luren. Jag svettas. Eretrianen vid ratten mumlar:

”Be den där människan att hålla käften. Do är bästast Täpas, det tycker jag och alla mina kompisar!”

Det är skönt att få folkligt stöd för jag har redan nerverna på helspänn inför föreläsningen.

Först talar Håkan Thompson från SRF. Han pratar mycket om problem. Jag visste inte att jag som synskadad har så många problem men han har förstås betalt för att påtala svårigheter.

Kristina Höök, Professor och forskare, talar livligt om modern teknik. Livet framstår som ett härligt och fiffigt ställe. Alla är sammanlänkade och jag väntar bara på en kärleksapp där man hela tiden är uppkopplad på varandras känslor, temperaturer och fuktighetsgrader.

Martin från Danmark talar. Men jag vet inte riktigt om vad för hans danska är inte lätt. Man måste vara toppfokuserad och jag passar då på att finslipa min egen föreläsning.

Paneldebatt och äntlige blir det min tur. Jag som oroat mig så för detta upptäcker att det går galant. Jag talar, utifrån egna erfarenheter, om att modern teknik är toppen och att den hjälper mig mycket men att jag var tvungen att långsamt mogna in i alla de nya möjligheterna. Teknik och känslor måste samarbeta.

Skriver dessa rader t.ex. på tåget, var annars, och min bärbara dator talar i min öronmussla och jag sänder resultatet till min webbmästare Hans i Kramfors via mitt trådlösa bredbandsmodem. Lätt som en plätt.

Mot Hälsingland, Sundsvall och morgondagens Fredagsupplaga av Ring P1.

2 tankar om ”EN DAG I TÄPPAS TÄPPISOVITCH LIV”

  1. ”Jag uppmanade honom att istället ringa någon religiös kanal för att tala om utomkroppsliga upplevelser”.

    Det är just sådant som jag älskar! Du är min idol Täppas. 🙂 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.