61

Först är det blommor med långa spetsiga kronblad. De vajar som sjögräs. Plötsligt blir de ansikten. Det är en hel folksamling och en av personerna är min pappa som 25-åring. Människorna löser upp sig och jag hör sång, först långt borta och sedan helt nära.

”Ja må han Leva, Ja må han leva…..”

Det är H och Greven. Det slår mig att jag fyller 61. Det är strax före 06.00 och jag begriper inte hur hon fick upp Greven ur sängen så tidigt. Har hon hotat honom med hagelgevär eller sagt att han inte får se kvällens avsnitt av ”Big Brother” om han inte pallrar sig upp?

Paket med ”Cheap Monday”-kalsonger, kaffe och färska frallor.

Sedan avviker alla till sina olika uppgifter i tillvaron. Jag duschar och beställer en Taxi för att åka till Radiohuset och fixa till min inspelningsutrustning.

Bilen kommer aldrig. Slottsbacken är igenkorkad av den Finska Presidentens statsbesök. Vad onödigt. Varför finns Finland över huvud taget? Lägg ned Finland. Språket är fult. Visserligen har jag en Nokia-lur men så är det också det bästa de presterat. Luften surrar av Helikoptrar. Fan ta den där Presidenten som hindrar min droskas framfart. Kan ingen stoppa Finland i en brunspräcklig väska och glömma den på ett tåg på  väg till ingenstans?

Till slut kommer den och Micke på tekniska avdelningen hjälper mig med bra grejor. Morsar på ”Skogis” från gamla ”Galaxen”-gänget. Det var han och ”Kulan” som var Jacob Dahlins Guld-gosse-tekniker. Vi är alla lite äldre nu. Tjockare magar och högre hårfästen men humöret är det inget fel på.

Jullan bjuder på Thai-buffé på ”Formosa” vid Kornhamnstorg. Hon kommer flängande från sitt nya jobb på www.entreprenor24.se och vid bordet bredvid sitter Kajsa, min Redaktör, och Jenny från Förlaget Lind & Co. Frida, hon som alltid klipper mig och trimmar min Jazz-tofs, sitter vid ett bord längre bort. Det är den där sköna småstadskänslan som kan uppstå mitt i en storstad.

När Yem, servitrisen, får höra att jag fyller år bjuder hon på glass och friterad banan till efterrätt.

Jullan följer mig till gymmet. Hon rullar mig som en boll över Slussen och in på Hornsgatan och lämnar mig på ”World Class” i Peters försorg.

Det blir aldrig tjatigt att träna för det är som en meditation vilken bara blir bättre av att upprepas.

Det är skönt att fylla 61.

ThaimatSushiServitrisen Yem och jag
Jenn, Kajsa och jagJullan och jag med glass och friterad Banan

4 tankar om ”61”

  1. Eftersom det inte stod på löpsedlarna så visste jag inte om din födelsedag, Grattis nu har du kommit i kapp mig.

    Löpsedlarna har ju mer handlat om vår naiva, kulturminister (hon är föresten inte mer kulturminister än min döda mor) som omgående borde lämna sitt uppdrag och gå tillbaka till att läsa Kalle Anka. Hon borde skämmas till den grad att hon borde gräva ner sig. På vilka meriter sitter hon där? är det pga att hennes gubbe hejar på Djurgården? Jag är förbannad på människan, hon är en skam för för oss som tror på rättvisa och utveckling på det männskliga planet. Dixi!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.