ALLA BORDE HA EN SÖMMERSKA SOM MONICA EDH

Himlen är stor och blå. Vinden är inte len som sammet men den får duga. Det är i vilket fall sol, lukten av nyklippt gräs och från ett hus en behaglig doft av kanel. Man behöver inte vara Sherlock Holmes för att förstå vad som pågår i det köket.

Funderar på vad Christer sa om reklam. Han tycker att jag borde ta in annonser i min blogg, det kanske kunde e lite pengar, men jag vet inte. Inkontinensskydd är ännu inte aktuellt så sådan reklam går bort.

Jo! Jag skulle vilja slå ett slag för min sömmerska. Hon ringde på morgonen och sa att min Kavaj var klar. Jag älskar den där gamla Tweedkavajen men fodret var i trasor. Monica har sytt ett helt nytt foder och under promenaden runt byn passa jag på att besöka hennes syateljé belägen på Gammelvägen 1 820 76 JÄTTENDAL. Först hyste lokalen en lanthandel, sedan blev det frisörsalong och nu är det ”Handsytt Monica Edh” som tagit över.

Jag går till henne med mina slitna jeans och hon syr på lappar. Hon lägger upp, syr in och syr ut och fixar allt sådant som en som knappt kan stava till nål och tråd klarar. Inte är hon dyr heller.

Glad i hågen går jag hemåt med en Tweedkavaj som fått ett andra liv.

Dessutom, när jag kommer hem till gården, är Anders i full färd med att klippa det praktiskt taget midjehöga gräset. Det är något knas med hans åkgräsklippare för han kan bara köra rakt fram eller svänga till vänster. Trots dessa motigheter ger han sig i kast med den frodiga växtligheten.

Jag och Monika2012-06-08 15-04-06
2012-06-08 15-03-222012-06-08 14-41-01

3 tankar om ”ALLA BORDE HA EN SÖMMERSKA SOM MONICA EDH”

  1. Friheten att kunna skriva vad man vill är mer värt än de där ynka kronorna. Tycker jag att Felix ketchup är en tunn vattnig sörja så vill jag kunna skriva det och har Staoil svindyr bacon så vill jag kunna läsa det.

  2. Leo, naturligtvis är du fri att skriva vad du vill. Det upplägget som jag tänkte på var att hitta någon koppling till ”god” reklam. Det finns organisationer så som SOS Barnbyar mfl som behöver pengar. Och kan man då koppla reklam till något sådant så är det bra.
    Hur man kan få till stånd en sådan koppling vet jag inte riktigt men det finns lösningar.
    Tanken var inte att reklamen skulle öka på Grevens månadspeng. Sedan tror jag att om Täppas frontar med ”bra” reklam så kommer det honom till del.
    Se bara på vår fina författare Mankell som stöder SOS Barnbyar både med pengar och sina uttalanden. jag tror att det indirekt har gett honom kredit som sedan har gått vidare till stödet till tex SOS Barnbyar.
    Jag nämner SOS Barnbyar eftersom jag sedan många år har ett fadderbarn där, en pojke som nu har blivit ca 15 år och nästan självförsörjande. Han bor i Benin. Inom kort så får jag ett annat barn nu när Koffi flyttar ut.
    Det var mina kanske naiva tankar.     

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.