OVÄNTAT BESÖK

Ett antal Hälsingegårdar, med intressanta, väggmålningar, har blivit en del av Unescos världsarv. A-C mailar och grattar. Vi kommer att bli rika. Men jag vet inte. Inte för att vara snobbig men om man till stor del framlever sina dagar i Gamla Stan är man trött på turister.

En mardröm vore att det skulle stanna turistbussar som kläckte ut Ryssar, Japaner och Tyskar som durriga fågelungar med kamera på magen, Och en inte oavsevärd matsmältningsproblematik efter för mycket bussnötande, på gården och stå där och klippa med sömniga ögon. En uppjagad guide lägger smattrande ut texten medan en dam i rullstol behöver rulla in på toan och en Rysk familj samtidigt genomlever en psykologisk härdsmälta av Tjernobyldimensioner.

Njuter av den monumentala händelselösheten.

Lyssnar, efter att ha plöjt några trista Svenska deckare, på P.D. JamesEtt opassande jobb för en kvinna”. Trots att uppläsaren heter Katarina Ewerlöf är det underbart med någon som kan skriva. Varje mening är som en riktigt god kopp Té.

Gulaschsoppa.

3 tankar om ”OVÄNTAT BESÖK”

  1. När får vi komma;-)? Vill gärna dricka kaffe i trädgården med tillhörande hembakt efter visning:-)), var nyss i Gamla stan eftersom vi haft Englandsbesök och alla blev trötta, ändå undvek vi Västerlånggatan, besteg den inte ens:-), ha det bra i Hälsingland och hoppas mygg, knott och annat lämnar dig ifred, vi har samma problem lite norr om Uppsala där vi har vår trevliga stuga med trevliga grannar men förfärliga aggressiva mygg. Jag avskyr dem! Allt gott och sommarhälsningar!

    1. Kära Monica!
      Så snart vi fått fart på Kaffe- rörost- och ostkakemaskinen kör vi igång. Rutiga dukar under äppelträden och flickor i Folkdräkt som leende serverar.
      Välkommen då.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.