FREDAG I AUGUSTI

Morgon. Kliver ut i ett våtvarmt omslag. Regnet duggar ljummet. Växtligheten luktar aldrig så mycket som nu, fullt utslagen, fet och på väg att ruttna.

Bilens vindrutetorkare gnider av och an. Sömnig färd längs E4. Det är Svensk eftersommar och var är kräftskivan?

När jag kommer till SR i Sundsvall pågår det mycket riktigt ett kräfttest i studion för lokala sändningar. Matilda ordnar en bit Västerbottenpaj med Creme Fraiche och rom.

Själva sändningen tar gårdagens program i svansen. Homopratet löper vidare och jag pratar med en trevlig gay man som arbetar inom försvarsmakten. Vidare en ödmjuk präst i dialog med en intolerant kristen.

Den mycket mogne Karl-Gustav ville frälsa resten av mänskligheten (Ring P1-s lyssnare) med ett tips: För att lyckas med att vrida upp plasthatten på en mjölkförpackning kan man lägga över en bit hushållspapper och på så vis få grepp. Själv brukar jag använda tänderna men jag gladdes åt hans sanna uppfinnarlycka.

Många positiva mail som tackade för en bra vecka efter programmet. Plus en elaking som skrev att jag ”Dreglade av kåthet” när jag hade bögar på tråden. Att de bara orkar.

 

Nu på väg till Stockholm och kvällens konsert med Patti Smith och Antony and the Johnsons på Skeppsholmen.

Greven möter upp på Centralen. Förmodligen förväntar han sig en Hamburgermåltid och om det är på det viset är det klart att grabben ska ha en Burgare.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.