TÄNK PÅ ATG

Himlen skiktar sig i olika gråa molnhinnor. Djurgården är nyduschad av ett varmt augustiregn och Urban är verkligen på hugget när vi tar den första torsdagspromenaden för hösten. Själv går jag som en 90-åring efter att ha tränat med Peter i förrgår.

Vi talar om det där med att ha och inte ha koll på sina tankar. Ibland far man iväg utan att kunna kontrollera, sortera och gallra. Urban citerar Martin Luther:

”Man kan inte göra något åt att fåglarna flyger runt ens huvud men man kan förhindra att de bygger bo i ens hatt.”

När vi passerar yttersta spetsen, den gamla Kvarnen ligger tvärs över vattnet, drar han hela Oidipus-myten, med stickspår och allt. Minns inte hur vi kom in på det men han är som sagt grymt på G idag.

Det är för lång kö och alldeles för larmigt på ”Blå Porten” så vi tar färjan åter till Gamla Stan och äter Kebabtallrik med Bulgur på Gåstorget utanför ”Jerusalem Kebab”.

Av någon anledning, fast det finns förstås alltid en anledning att tala om just det, kommer vi att tala om döden.

Urban säger att det i hans dödsannons ska stå:

”Tänk på ATG.”

Medan vi går tillbaka mot Tyska Brinken kommer vi in på de naturliga motigheter som det innebär att åldras och nu citerar Urban Paul Newman som på frågan om hur det var att åldras som skådespelare, sa :

”It ain’t for sissies” (Det är inget för veklingar).

3 tankar om ”TÄNK PÅ ATG”

  1. Urban är en intressant och trevlig ung man.
    Hälsa honom så mycket, hoppas vi träffas inom kort

  2. Är han ung? Låter som en äldre herre,-) men intressant, och låter som ett trevligt promenadsällskap, du är rik Täppas!

    1. Ung? Nja, det där med ålder är ju väldigt relativt. En 40-åring kan förefalla som en 70-åring och sedan finns det sådana som är tvärtom. U fyller nog 70 nästa gång och han är vital som en 30-åring och erfaren som en 100-åring. Definitivt ett toppensällskap under promenader.
      Hej från Täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.