FARLIKORV

En dag, det var i förra veckan, blev jag så grymt sugen på Falukorv i ugn. Med skåror där Ost smälter, skivad potatis och Senap.

”Det kan du äta i Jättendal” sa H med sin GI-diet.

Varje ort har sin Falukorvskult. När jag bodde i Jokkmokk prisade infödingarna den lokala Falukorven som vore den ett stycke av Jesus Kristus sista svepning. Min förrförra svärfar menade att Bollnäs-Falukorv var skapelsens krona. Han var gudlös men trodde på Bollnäs-Falukorv. Bollnäsfalukorv var något att hålla i hand när åskan går.

När jag gjorde barnprogram för ”Björnes Magasin” om var saker och ting kommer ifrån upptäckte jag att det bara var ett par små detaljer som skilde Falukorvstillverkning från Tvålproduktion.

Ikväll, sedan jag tränat med Maria i Gnarp, handlade vi på ICA Stjärnan och jag köpte, tamigfan, en liten ring med Delsbofalukorv. Många menar att just den Falukorven får alla andra Falukorvar att skrumpna ihop som snoppar vid kallbad. Delsbofalu is King.

Nästan natt och jag skär tjocka skivor Delsbofalukorv och tokäter. Jag ger fan i alla dieter, glykemiskt index och igenkorkade kranskärl.

Delsbofalukorv är kanske inte meningen med livet men den är väldigt god. Rå, i generösa skivor och efter en saftig träning.

9 tankar om ”FARLIKORV”

  1. Haha! Vilken underbar film. Jag åt också falukorv igår, Scan Deli. God, men inget att hålla i när åskan går. 🙂

    1. Leo!
      Mamma Scan, jösses, har ni ingen lokal Vargöfalu som ni tillber?
      Själv har jag just nu en Ostspäckad Delsbofalukorv med potatis i ugnen. Inte för att jag vill skryta men i alla fall.
      Hej från Täppas

  2. Du, den filmen är superbra, den borde visas igen på något barnprogram. Jag har en likadan piraya från Amazonas som finns på filmen. Det är inte ofta nu för tiden som jag lägger 10 minuter av min exklusiva tid på barnprogram, men nu är det gjort.
    Ps. du och Freddan har nog en del gemensamt, ändå. 

     Nu är jag drabbad av jobb, drar till Nyköping, pust. 

  3. Det är ingen mening med att debattera falukorv eftersom Tillmans Falukorv från Bollnäs är bäst!
    Denna överlägsna falukorv har den högsta köttprocenten av alla falukorvar i Sverige, ja kanske i hela världen. Och innehåller alltså därmed mindre av fett och sånt skit som förekommer i falukorvar. Tillmans Falukorv är den godaste – och förmodligen den nyttigaste också!

    1. Tack A-C men hur vinklad är din Tillmanspositivism och varifrån har du fått Köttinformationen?
      Appropå ingenting har jag nu en bit Grevéspäckad Delsbofalu som gullar sig tillsammans med skivad Ekologisk potatis i Ugnen. Nästa gång jag har vägarna förbi Bollnäs ska jag givetvis lägga vantarna på en bit Tillmans och göra ett empiriskt smaktest
      Hej från Täppas.

  4. hahhahahahaha, oj vad fint! Har inte sett denna innan, du är så söt att jag dör. Hur öppnades ni dörren helt magiskt i introt undrar jag? puss puss / Jullan

    1. Jullan mitt Sockergryn!
      Roligt att jag ännu kan överraska dig, och dörren i introt, den öppnades förstås med trolleri.
      Puss från pappa

  5. Jag gillar såna där program där man får veta hur saker funkar, blir till osv. och jag såg dina tidigare barnptrogram, innan björnes magasin.
    Du har alltid varit toppen, Täppas! :
    Och det där introt, med den dörren som öppnades… Det såg vi ju sen, på Passvägen. : 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.