HET LUFT

Nattmörkret har just långsamt släppt sitt grepp, låtit dagen sila in när jag om morgonen färdas med grannen Jörgen mot Sundsvall.

Det är något så alldagligt och varmt med att komma in i studion och hitta tekniker Ove upptagen med något medan producent Lotte skummar nyhetsflödet. Hagabagar´n har levererat blåbärsbullar med, som Ove säger, mormors hosta och Ring P1-maskinen börjar fogas samman och rulla.

En dam föreslår att fängelserna borde privatiseras. Tänkte hon då att internerna skulle få smaka på samma behandling som DN avslöjade på ett Carema-äldreboende, ligga nedkissade och otvättade i sin egen avföring och ångra väldigt mycket de brott de begått eller pekade hon som hon sa; på att en privatisering av fängelserna skulle ge mycket pengar som istället kunde gynna äldrevården?

Apropå ifrågasättandet av de, möjligen överutnyttjade hälsokontrollerna, berättade en man, 72, att han knappast varit vid liv om han inte gått på regelbundna kontroller. För tre år sedan hittades cancer i hans prostata, åtgärder vidtogs omedelbart och idag är han pigg som en mört.

Det goda humöret förlorade jag bara en gång: En man skrek osammanhängande och gick på. Jag försökte få en syl i vädret, kammade dock noll och han ångade på. Det var som att stå inför en annalkande hjord av uppretade Flodhästar och jag dängde näven i bordet och skrek: Håll Truten!

Kommer DN:s ledarredaktion att ropa; Hurra, han har gjort bort sig igen och spetsa mig som en Prinskorv på en silvergaffel eller begriper de att detta är en del av vad som händer om vi ska ha en radio inte lika förutsägbar som en Preussisk Trädgård?

TullaMaja kommer ut ur sin studio, hon sänder SR Västernorrlands morgonprogram, och ger mig en påse med Älgfärs och en med hembakat mjukt tunnbröd.

Kommer hem, promenerar runt byn i en klar och krispig höstdag och lagar Älgburritos fyllda med färs, lök och Fetaost. Gratinerade under en driva av riven lagrad Grevé.

Min första nygamla dag som programledare för ”Ring P1”är till ända. Somnar med Göran Rosenbergs senaste bok i öronen.

4 tankar om ”HET LUFT”

  1. Du var jättetrevlig mot precis alla som ringde in. Även emot mannen som var så arg och upprörd att han inte hörde dej alls och inte förstod att du försökte leda honom in i ett mer konstruktivt samtal.
    Du var jätterar mot den äldre damen som hellre ville prata med dej idag. Jag hann inte lyssna idag, och undrar därför om ni ringde upp henne idag, och hoppas hon kunde prata då. : (ska lyssna i efterhand. för jag tycker om ring p1)

    Du är toppen, Täppas!
    Keep being You!
    Kram 

    1. Benita!
      Du är en riktig raring!
      Givetvis var 89-åriga Gisela i Lund med i dagens program.
      Lyssna på webben.
      Men idag fick jag ilskna mail som undrade om jag ätit ”snällpiller”? Jag var alltså för mesig.
      Varför blir somliga aldrig nöjda?
      Men du är toppen.
      Hej från
      täppas

  2. Jag lyssnade på webben i eftermiddags, och visst var Gisela med.
    Jag tycker det är urdåligt att gamla och sjuka inte ska kunna få känna trygghet, utan tvingas till att bara vara ännu ett nummer eller nåt opersonligt ärende.
    Byt plats på ”fängelsekunder” och de äldre så blir det bättre balans… tycker jag ibland då uppgivenheten inom en tar överhanden.

    Du kan inte bli för snäll, Täppas.
    Och mesig är verkligen inte du.

    Du behandlar människor med respekt och är vänlig.
    Ditt sätt att ställa frågor eller komma med inputs är något av ditt trademark. Och, detta är en av de kvaliteer som gjort att du gjort de TV- och radioprogram som du gjort.
    Det finns bara en Täppas!

    De fegisar som skickar arga mail har säkert svårt att hantera mycket mer i livet än hur du uttrycker dej.

    Fortsätt vara du! (((kram))) 

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.