DÖDEN LÅNGT NED I HALSEN

Ja! Bokpaketet från Konsums postdisk innehåller ”Femtio nyanser av honom” (Fifty Shades of Grey) av E L James läst av Julia Dufvenius. Det var ett väldigt snack om den boken för ett par månader sedan och jag, gubbsjuk eller inte, tänkte att äntligen en erotisk bok.

Det har varit tunnsått på den fronten ända sedan ”Älskaren” av Margurite Duras.

Men det tar 5 CD innan de kommer till skott, och, jag blir inte ett uns pilsk. Fan.

Språket är så tjatigt och laddat med schabloner att historien flyter trög som en gruspråm. Hon är 21 och är litteraturstudent med lockigt ostyrigt hår. Han är 27, stenrik, snygg som ett helvete. Hon är oskuld och han gillar sexlekar där hon är underkastad och han synnerligen dominant.

Det finns således inte mycket att identifiera sig med. I alla fall om man inte är rik som ett troll och inte går igång på piskor och läder bland ofattbar lyx.

Okomplicerat bondsex, var är du?

Lyssnade också denna vecka på Mikael NiemisFallvatten” som han själv läser. Det är synd att inte tornedalingen Hasse Alatalo läser för han gör det så mycket bättre.

Suorvadammen brister och en mardrömslik vattenmassa tränger ned genom Lule Älvdal. Fiffig idé men berättelsen blir ändå inte mer än ok. Människorna är för platta, och, som sagt, Hasse Alatalo hade kunnat lyfta boken till en högre höjd.

Gnällig? Ja men vad tusan; det är ju Allhelgona och man har döden långt ned i halsen.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.