HEM KÄRVA HEM

Hemma. Hinkar Hälsingskt Malörtsté. Det har en enastående effekt på dålig turistmage.

Går till gymmet. Pigg och glad, skönt att vara åter i Sverige, kliver jag in i omklädningsrummet.

Där står några muskelbjässar av, förmodligen, Östeuropeiskt ursprung. Deras käkar maler koaktigt och deras utstående ögon är korkat ondskefulla. Ingen väger under130 kg och de har alldeles säkert smällt i sig så mycket Anabola Steroider att deras hjärnor är stora som ärtor medan snopparna är så små som Maskar man endast med tvång och i nödfall får på kroken När det ska metas.Tänderna som de grinar upp sig med är lila och bruna.

”Tjena flickor!” säger jag glatt. Ett lömskt morrande kommer från gruppen. Jag fortsätter:

” Har ni käkat blängsylta, eller?” (Vi brukade säga så när jag var barn.)

Den näst biffigaste typen, den närmast under chefen, måttar en spark mot mig. Det är alltid vicepitten som skickas fram först. Chefen vill inte i onödan få blod på knogarna.

Sparken utslungas med en sådan fruktansvärd kraft att den, om den träffat, hade kunnat göra köttfärs av en flodhäst men eftersom jag läst Lee Childs alla böcker om Jack Reacher, vet jag hur man handskas med situationer som denna.

Jag kliver lite åt sidan och när busens känga passerar, och han står så ostadigt som man gör på ett ben, tar jag tag i hans utslungade extremitet, vrider till och tippar honom åt sidan. Det knakar i hans knä och han faller som ett grymtande korthus.

Nu slänger sig chefen över mig. Han måste ju visa var skåpet ska stå, och hans nävar är som två frysta Gödkalkoner. Jag duckar och sparkar honom mellan benen. När han sjunker ihop armbågar jag hans redan knöliga näsa så att den försvinner in i hans fula ansikte.

Två busar ligger nu på golvet och ropar efter sina mammor. De andra ursäktar sig och slinker iväg. Det var det, det.

En stund senare sitter jag i roddmaskinen och lyssnar på en sorglös Discokanal. Svetten lackar. Det är så härligt att vara tillbaka till lugnet hemmavid.

9 tankar om ”HEM KÄRVA HEM”

  1. Täppas, du skall inte slåss. Idag hade det nog räckt med en liten fis med tanke på din mage för att däcka grabbarna.
    Antar att det är insektsfritt hemma hos er nu. Inga uppdrag för Antisimex (eller vad dom nu heter) under de närmaste 10 åren. Välkommen till stan.

    Såg att det var en fastighet ledig/till salu väldigt nära er, kanske er älskvärda granne. 

  2. Jag säger som blott en klok mor hade sagt; Vad skulle du i det där förfärliga landet att göra?” Välkommen hem Täppas! 🙂

  3. Är det lite sant? Det är farligt i detta land med men utan hummersoppor. Tur du är så vältränad och har bra balans. Faktiskt så får man både det ena och det andra av träning, kan inte nog värderas. Var nu försiktig och jag sa också så i min ungdom: blängsylta:-).

    1. Hej Monica!
      Det där med handgemänget i omklädningsrummet var ett, som man säger, extrapolerande av verkligheten. En vision jag fick i Roddmaskinen. Beror säkert på att jag slukat Lee Childs böcker om tuffingen Jack Reacher.
      I verkligheten kom Peter Ottosson ut ur bastun just som jag klev in i omklädningsrummet. Vi satt och snackade en stund och hade det vardagstrivsamt.
      Men malörtsté ska du prova om du blir risig i magen. Smakar illa men gör bra.
      Hej från Täppas

      1. Har nu djupstuderat örten:-)! Vätskedrivande, gall-och leverstimulerande, skyddar mot inälvsmask och renar efter infektioner som lunginflammation och annat otyg som du drabbades av. Den kinesiska varianten skyddar både mot malaria och cancer sägs det. Får väl gå till Örtagubben, låter som det är där det finns:-), kan ta fel växt i stugträdgården. Aldrig prövat men låter bra att ha i husapoteket. Tack för informationen Täppas!

  4. Välkommen hem! Och du; du vet var du kan få tag i hjälpmedel om din egen styrka och balans skulle svikta! Som vi brukar säga: med en schysst batong kan man slå folket med häpnad! ( fri tolkning av socker-conny )
     

    1. Hej Tuija!
      Är det inte som SD:arna säger: Järnrör inte min kompis
      eller som MP:arna säger: Vi har språkrör, inte järnrör
      Hej från
      Täppas

  5. ok,, vi fortsätter med avdelningen dåliga skämt: ett helrör en fredagkväll är inget jämfört med ett järnrör en lördagkväll!
     

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.