DANSA I SORBÉTE

En gång, på nattåget mellan Oslo och Stockholm, delade jag kupé med en man och hans dotter. Jag satt och läste en billig deckare och kände mig lite fånig för detta då mannen visade sig vara Lars Norén. Varför satt jag inte med en Rysk klassiker? Jag hade så många komplex på den tiden.

Vi började prata om bostäder och om hur man på bästa sätt får en Östermalmskärring att gladeligen överlämna sin vackra 7:a med trägolv, fönsternischer och kakelugnar. Vi talade om stadsdelar. Söder, inte bra. Alltför trendtrashigt och surdegigt.

Han gillade Östermalm och själv är jag svag för Gamla Stan.

”Är det inte bara turister?” undrade Norén.

”Du skulle se Gamla Stan i fluffvit tjocksnö, det finns inget bättre.”

Det är inte ofta det är sådant väder men denna morgon stängdes alla ljud av. Ingen trafik, nästan inga människor och det enda som hördes var några barn som skrattande hoppade i snön.

Att jag sedan gick vilse på vägen till gymmet när jag dansade i sorbéte upp till låren är en annan femma. Försökte anropa några andra som snubblade omkring i snön med de talade bara Italienska och det gör tyvärr inte jag.

Men en riktigt fin dag i Gamla Stan, det har det varit idag!

SnökaosSnö på Järntorget

3 tankar om ”DANSA I SORBÉTE”

  1. Ni gubbar kan tycka vad ni vill om era kvarter. Där jag bor i förorten så har vi plogade vägar, på gränsen till sopade.

    Ser fram emot skidåkning i helgen, skall testa laggen vid Ågesta. 

  2. Här på hästgården, där jag bor och arbetar, har vi också haft ett underbart väder idag. Snöstorm – som orsakade att vi slapp få hit hästarnas ägare (då de inte förmådde ta sej hit) och även genererade en mängd arbete och inkomster till mej (eftersom insnöade hästägare ringer och ber mej om hjälp då de inte kan ta sej till sina guldklimpar. 😉

    Visst har det snöat i sidled, och visst har man pulsat i en halvmeter djup snö, ledandes hästar från hagarna till deras stall. Och, visst har jag slitit hårt med kroppen, då jag mockat 2-siffrigt antal hästboxar och kånkat omkring på hundratals kilo hö…
    Men, det har verkligen varit en toppendag!
    Gräddglass överallt – och efter att jag promenerat och pulsat i dryga 3 timmar fick sambon ta fram plogtraktorn, för chefen.

    Gott om plats var det här idag.

    Sluta aldrig dansa i sorbet! 🙂
    (((kram)))        

    1. Kära Benita!
      Vilka bilder! En hel hästgård med hästar och snö. Och så du som trallande mockar, pulsar och står i.
      Hoppas vi får fler fina dagar, Benita!
      Hej från
      Täppas
      som idag ska försöka promenera på Djurgården med min gubbkompis Urban

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.