PERSPEKTIV

Efter och under dagens ”Ring P1” drösar det in många e-postbrev som kräver att jag snarast entledigas, får sparken, från mitt arbete som programledare.

Anledningen eller anledningarna:

Den unga studentskan som ringde och var bekymrad över bristen på studentbostäder alltmedan det är uppståndelse kring att asylsökande får, i många fall, usla boenden. Jag som hade lyssnat på Nils Horners Indienreportage tidigare på morgonen, och som dessutom är på väg till Indien, kunde inte låta bli att reflektera över att 600 miljoner Indier saknar en toalett. OK, det är lite ”Spik i foten” över den anmärkningen men jag tycker det är relevant att ställa olika saker mot varandra. Perspektiv.

Det andra som upprörde var att jag sa emot Vahid, själv invandrare och tolk, när han påstod att invandrare skaffar en massa barn och det för att få bidrag. Faktum är att 2:a generationens invandrare föder färre barn än Svennar och Svenninor. Detta enligt SCB.

Denna rätt vanliga SD-retorik är alltså falsk och det oavsett om det är en Svenne eller en invandrare som kommer med uppgiften.

Och så var det ju Snuset. Det förorsakar inte bara handelskrig, utan vad värre är för många män, impotens.

Fan tro’t sa Relingen, men allt detta och mer därtill kunde höras i dagens ”Ring P1”.Tekniker Ove Jönsson, jag, Producent Lotte Nord, Slussarna Ronja Mårtensson och Maria Zander
Tekniker Ove Jönsson, jag, Producent Lotte Nord, Slussarna Ronja Mårtensson och Maria Zander

Lyssna: Ring P1! 20121211 09:30

5 tankar om ”PERSPEKTIV”

  1. Nu blir jag både lite irriteradoch väldigt nyfiken
    Hörde ju inte RingP1 idag och måstenu genast lyssna på programmet genom din länk här i bloggen.
    Återkommer sen… för jag kan ju inte ha några rikiga åsikter om nåt jag inte hört än.  

  2. Hej Täppas, kan du länka den SCB-artikel du citerar om 2a generation invandrares barnafödande, finner deras site svår att söka i. Tack.

  3. Nu har jag lyssnat på gårdagens RingP1, och jag kan verkligen inte se vad männikor skulle få för relevant anledning till att ilskna till och kräva att du sparkas. Dom som skickar såna arga mail har verkligen större problem inom sej än vad du nånsin skulle kunna skapa genom att göra ett utomordentligt bra jobb som programledare och bollplank i RingP1.
    Dom har nog inte förstått vad programmet är för sorts program. Och, det är nog inte helt säkert om dom nånsin lyssnat då någon annan än du sitter och tar emot de som ringer in. För, det finns fler (av dina kollegor) som bollar tillbaka på liknande sätt.

    Vilket tråkigt program det skulle bli om alla som ringde in fick höra en Täppas säga: ”Ja, det ha du rätt i! Nu till nästa samtal!”
    Det skulle inom kort ha ihjäl hela programidén!

    Jag tror dessa mailskribenter skulle bli lyckligare som bloggare utan kommentarsfält! 😉   

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.