NÅGRA BILDER

En ormtjusare visar fnittrande sina två Ormar när vi promenerar mot frukost vid stranden och bad i Indiska Oceanens vågor. Gärna för mig. Hellre julorm än julotta.

Ormtjusare

Gräver i fickan efter en donation att lägga i ormsnubbens kopp men hittar bara en femhundring, alltså 65:- i svenska pengar och det är ändå i mesta laget. Ormmannen förefaller glad ändå.

bild 4bild 5

Läste i en Indienblogg om någon som hänfört beskrev hur det lyste av lycka i Sandalförsäljarens ögon när han fick 10:- istället för 7:-. Äckligt.

Det bor, enligt min senaste Indienbok, 1,3 miljarder i Indien. 80 miljoner är mycket rika och 180 miljoner tillhör en växande och väl försedd medelklass. Än de andra då? En Miljard eller så.

Det är mestadels Indier som håller till på stranden och när några västerländska flickor i bikini börjar spela Volleyboll med Indiska pojkar kommer polisen och separerar bruna från vita. En SD-dröm? Nej, en bild från den Indiska verkligheten.

Hermann Hesse, som skrev ”Siddhartha”, besökte aldrig Landet. Det gjorde däremot hans morfar och lille Herman tog uppenbarligen starkt intryck av historierna. Han läste på om Buddha och vips fick världen en klassiker.

bild 3

En tanke om ”NÅGRA BILDER”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.