MIDVINTERBOT

Midvinter och det Stora Vemodet rullar in. Grubblar över meningen med alltihop, livet och döden. Den existentiella tvättmaskinen snurrar för fullt.

Blir inte piggare av filmen ”Äta, sova, dö”. Seg och hopplös. Kvar i huvudet ringer uppmaningen från Arbetsförmedlingens couch. Denne är lika karismatisk som en sur Wettexduk och uppmanar de som just fått kicken och gått ut i en ökenlång arbetslöshet att skaffa sig en hobby.

Läser ”Känslan av ett slut” av Julian Barnes. Äldre man ser tillbaka men det är inte så hopplöst som det låter. Brittisk underskruvad humor.

Greven och H anländer med Y-bussen. Det tar inte mer än 5 minuter innan mopederna knattrar runt knuten, bypojkarna dyker upp och Greven har en prilla under läppen.

Lördag och H och jag tar en riktigt lång promenad. Jättendal-Hårte-Mellanfjärden-Jättendal = 2 mil.

H hör vårfåglar men jag glömde hörapparaterna hemma och noterar bara några Skotrar. Vi möter högst 10 bilar och en traktor som kapar snöplogkanternas toppar under hela vandringen.

FikarAnslagstavlan

Fikar med havet i fonden, dröjer vid den frostade anslagstavlan i Mellanfjärden, ett lustigt plank och en björk vid Jättendalssjön vars mossa lyser senapsgul.

PlankBjörk med mossa

Det finns ingen bot som lättar ett vemod likt en saftig promenad.

4 tankar om ”MIDVINTERBOT”

  1. Gaska upp dig kompis. I morgon är det en ny spännande radiodag, hoppas det kommer upp något om granskande jornalistiken.
    I dag skall jag ut på långfärdsskridskor, Hässelby till stan. Min kära oc jag gick samma sträcka igår, ca 17 km på isen. Blankis med tusentals skrinnare, fantastiskt./Christer

  2. Jag trodde att du skulle ha ring P1 denna vecka men ser att det blir w7-8.
    I kväll blir det buggkurs, kör du med?

    1. Nej Christer, det är troligare att du hittar en Orkidé i Antarktis än jag på en Buggkurs. Ikväll blir det träning på ”Kultur-Stjärnan” i Gnarp.
      Och nästa måndag blir det ”Ring P1” så det står härliga till.

      Hej från
      täppas

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.