FÖDELSEDAGSKALAS

Greven klagar högljutt i det lätta Vårregnet när vi stretar på längs Drottninggatan. Vi har varit på Hötorgshallen och köpt en rätt stadig Kalkon. Det är han som bär Kalkonen och jag de Vindunkar som gästerna ska skölja ned fågeln med.

Under dessa oerhörda strapatser tröstar vi oss med Kebab, Glass och en Skiva. Går in på Bengans och köper Edwyn Collins ”Understated”. Hans musik har legat mig varmt om hjärtat sedan det året man över allt hörde ”Never met a girl like you before” och nu har han, efter en Stroke som han mer än överlevt, gjort en jättebra skiva.

Dagen efter, när Kalkonen tinat och fyllts med Mozzarella, Capris och lök, klätts med Bacon och stekts i ugnen, kommer de som ska Bänka sig, frossa i Gräddsås, Potatismos, Brysselkål  och Högvärdigt Protein. Det är TullaMaja, som råkar vara i stan, Jullan och hennes pojkvän Erik, hennes kompis Annet, min PT-Peter, samt Greven, H och jag. Det är födelsedagsmiddag ett par dagar för tidigt och jag får ett Presentkort av Jullan och Erik. Det gäller på Montis, stället i Gallerian som har stans bästa Glass och man behöver inte vara Einstein för att begripa att Jullan gärna gör mig sällskap. PT-Peter skänker flera T-Shirts lämpliga för träning och H överräcker en påse. Hon berättar att expediten i Affären påpekade att Varumärket står på påsen vilket skulle göra att Födelsedagsbarnet inte skulle bli överraskat.

Kepspåse

”Det gör inget för han är Blind” förklarade H frankt.

Påsen innehöll en fräsch Keps.

Stämningen är hög runt bordet och hela Pippin, på nära 6 kg, går åt.

KalkonH fixar kalkonMos

Samtalet handlar om skillnaden mellan Youtube och Vimeo, det viktlösa Twittret, och förstås, med PT-Peter vid bordet, om träning men också om Bombdådet i Boston samt det sjuka i att en Bomb i Boston smäller högre än Hundra i Irak.

Alla gäster

En tanke om ”FÖDELSEDAGSKALAS”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.