PAPRIKOR, PUDLAR OCH PROFETER

Matvecka. Vädrar förväntansfullt under Lördagseftermiddagen när H lagar en rad Vegetariska Surpriser; fyllda Paprikor, Bönsallad, Koriandersallad och Grillad Haloumi. Om en stund kommer Lasse Brandmannen och Lena från Göteborg. Senast vi mötte dem var i Indien.

Tänker, i väntan på Gästerna och liggande i ljuvligt matos, på kvällen under veckan då vi gick på en Koreansk restaurang, min Födelsedag, och Greven började, till en svajig Koreansk bakgrundsmusik att bläddra i Matsedeln.

”Vad lagar de för mat i Korea?” undrade Greven.

”De är väldigt bra på hund” sa jag entusiastiskt.

”???” Greven morrade misstroget.

”Dagens Schäfer lär vara fin” upplyste jag.

Greven fick plötsligt bråttom. Han hade ett möte med en kamrat, ursäktade sig och rusade iväg. Han trodde mig inte men ändå lite grand och det tillräckligt för att lätta Ankar.

Nu knackar det på dörren.

Lasse, som under en brandolycka förlorade det mesta som stack ut på kroppen, öron, näsa, fingrar men, han fick tre barn på det gamla vanliga sättet efter olyckan, inte Pillisnorken. Idag är han en av landets mest efterfrågade Föreläsare.

Lena är Konsult, går in i Ledningsgrupper som kört fast och hjälper företag med det Psykologiska och Gruppdynamiska.

Skvaller från Föreläsarvärlden. Det finns en hel del Charlataner och quick-fixare där ute. Tro på dig självare, buntvis med Självkänsloprofeter och Mentala Tränare i Parti och Minut. Alla har en lösning för den som kan lägga upp en trave Tusenlappar.

Tänker på boken ”Gilla läget : hur allt gick åt helvete med positivt tänkande” av Barbara Ehrenreich men här och nu kommer, vid middagsbordet, berättelsen om Ledarskapsgurun som från scenen säger att alla ska vara sina egna Ledare varpå han frågar:

”Vem är Ledare?”

Publiken tjuter som ett Löddrigt Väckelsemöte. Alla 500.

”Jag är Ledare!”

En annan bild är när Annika Dopping och Malin Berghagen leder in en Indisk Nunna under en tillställning anordnad av ”Oneness”. Det andäktiga Auditoriet upplyses om att Nunnan får vidröras endast på fötterna och alla uppmanas att undvika se henne i Ögonen. Hårda Bananer men alla är lyckliga och fyllda av en härligt Kärleksmättad Tillsammanskänsla.

En trevlig kväll men nu börjar en ny vecka. Det blir nog mer Våfflor än Kalkon, Fylld Paprika och stuvad Pudel när Jullan följer mig till Jättendal. Imorgon måndag morgon står jag 09.30 framför mikrofonen och tar emot under telefonnummer 099-510 10

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.