PÅ DEN TREDJE DAGEN ÖVERSVÄMNING I GÖDSELBRUNNEN

Dag 3 under innevarande Sändningsperiod blir det stopp i avloppet. Jag står upptill anklarna i Sur Vrede när jag försiktigtvis undrar om det verkligen är Islam och Muslimerna som är det Stora Hotet mot Sverige och Samtiden.

Näthatet kommer stinkande av indignerad Enfald.

Fast det var rätt kul att jag, som ofta anklagats för att vara Invandrarkramare, fick på Nöten för att jag avslutade ett samtal med en man med Invandrarbakgrund. Problemet var dock inte av Etnisk karaktär utan av teknisk. Hör man inte vad en människa säger i sin skräptelefon spelar det ingen roll om denne någon är svart, vit, gul, cendré, bisexuell eller kommer från t.ex. Borås.

Men visst: På en punkt känner jag mig helt skyldig och det gäller Nigerias Huvudstad. Dumma jag sade att den heter Lagos men redan 1991 blev Abuja landets Huvudstad. Detta var nästan lika illa som när jag en gång dillade om Övre Volta. Alla vet ju att landet idag heter Burkina Faso.

Imorgon 09.30 sänder vi ”Ring P1” direkt igen.

Lyssna: Ring P1! 20130424 09:30

3 tankar om ”PÅ DEN TREDJE DAGEN ÖVERSVÄMNING I GÖDSELBRUNNEN”

  1. Inget roligt ring P1 idag. Täppas ljudet var inte så illa som du trodde, det gick bra att förstå och höra. Men det är väl inte du som bedömmer det utan kanske någon som sitter brevid och lyssnar.
    Stavas inte Burkinafaso i ett ord? Jag har till och med varit i huvudstaden som jag inte vågar stava till, kan bara utala det.
    Jag tror ni som sitter i ring P1 måste öva in svaren till alla som ringer in och spyr galla över olika religioner. Det blir så dåliga diskussioner ibland. Bara min privata reflektion.

  2. Då har du rätt i denna extremt viktiga fråga. Kan informera dig om att det är varmt och skönt där.
    Vi, Cimtogo hade en cementterminal i huvudstaden vars namn jag inte vårar stava. Personligen uppskattade jag mycket att arbeta i en miljö som var blandad med kristna ch muslimer ty vi hade bårda religionernas helger. Sedan tilkom dom högtider sompredidenen Eyadema utlyste, ofta dagen innan ledigheten. Det var härliga tider i ett på många sätt trevligt land med sina problem.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.