AUTOFIKTION

Fortfarande i svallet efter resan till Barndomslandet promenerar jag runt byn i ett regn som kommer störtande från alla håll. Känner mig blåst som en Vindtunnel.

Mellan två skurar möter jag en Pappa som gräver ned en kanin bakom ryggen på sitt barn. Gosedjuret hade fått en tumör innanför ögat och mådde riktigt uselt. En granne gav nådaskottet och så står en Pappa där med en död kanin på det sätt pappor i alla tider smugit med döda Kaniner.

Greven spelar inte, med regnet hamrande mot taket, ”Lustiga Familjen” med sina vänner. Han och Jesper kollar på ”Weeds” från en dator de kopplat till TV:n. Den handlar om en Mamma som blivit änka och som blir tvungen att sälja droger för att försörja sina barn.

Själv lyssnar jag färdigt på ”Den store Gatsby” av F. Scott Fitzgerald som Mats Eklund läser. En märkvärdigt tät 20-talsskildring lika full av melankolisk längtan som Prousts ”På spaning”.

Fortsätter med Reine Brynolfssons maratoninläsning av James JoyceUlysses” = 40 timmars inre monolog så Autofiktiv att den får Knausgård att likna Kalle Anka.

Ändå, innan jag somnar, är det bilden av Pappan med den Döda Kaninen som följer mig in i Drömmarnas Värld.

3 tankar om ”AUTOFIKTION”

  1. tjena, det var tuffa ordväxlingar i dag i Ring P1, ca 10 minuter in i programmet.

    1. Bäste Kanotist!
      Missade själv programmet men gläds åt att Sverker O får arbeta.

      Och själv? Paddlar du omkring i Ålands Skärgård och älskar med din lilla Nyponros i jungfrueliga klippskrevor, måsarna ropar och det smäller till när storseglet får vind på en skuta strax ute på vattnet?

      Hej från
      täppas

      1. Nej Täppas, jag får inte audies förrän den 22: a juli, då drar vi till mina rötters rike.
        Först en endurotävling nästa lördag sedan drar jag ut ensam. Hade tänkt en vecka runt Söderarm. Vem vet, det kanske dyker upp en sjöjungfru.
        Jag ringer upp när missären känns för tung.
        Puss och kram.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.