SÄNDNING!

Nu skyndar du dig in i Studion!.” Det är 40 sekunder innan jag ska vara i luften, H tittar upp från sin stickning och har den där ”Du har en fläck på Tröjan-rösten”.

”Det här är MITT jobb” säger jag syrligt (sköt du ditt så sköter jag mitt) och skubbar in till Mikrofonen och puffen strax innan 09.00-Ekot.

TullaMaja kommer in med något papper. Herregud, det här är rena ”Family life”.

Sista sändningen denna period känns lugn men levande. Undrar om jag blivit väl mycket Hasse Tellemar och var har mina omtalade Horn tagit vägen? Kanske har de smält i sommarvärmen.

Går efter Sändningen genom kontorslandskapet tillsammans med Peter W, tekniker som jag arbetat med tusentals gånger och vi kan varandra utan och innan men trots det är det inte tråkigt. Det är en sådan där Arbetsgemenskap som är så härlig att man skulle kunna skriva romaner om den.

En vikarie på Nyheterna, vänder sig på sin kontorsstol och börjar på fullt allvar berätta hur man gör ”Ring P1”. Han förklarar vad som är viktigt och vad man bör tänka på. Han har aldrig sänt programmet och hans tvärsäkerhet gör mig mållös. Kanske har han blivit Curlad för mycket som barn. Det är den där typen av korkad Gubb-grabbighet som tror att den behärskar allt bara för att den har en Pitt.

Snubben är den typen av man som ger feminister vatten på sin kvarn och som förstör för alla oss andra av hankön.

Lämnar Radiostationen med en varm melankolisk känsla: Så var det över för denna gång.

 Lyssna: Obamas statsbesök, internationella idrottsevenemang och pantflaskor

2 tankar om ”SÄNDNING!”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.