DIGITAL DEMENS

Kirurgiska ingrepp i magsäcken på tjocka barn blev, tillsammans med ”Digital Demens”, dagens huvudämnen i ”Ring p1”.

Är det så skadligt med trådlösa nätverk att de inte ska få finnas på t.ex. dagis? Det finns de som tror det. De menar att radiovågorna går in i, och påverkar, hjärnans utveckling hos växande individer. Givetvis är det den kärleksfulla, empatiska och känsliga halvan av hjärnan som tar stryk. Kvar blir en känslokall kontrollpersonlighet. Tror de som tror.

Ove, vår tekniker, menade att digitalt dement blir väl den som alltid är uppkopplad och inte klarar av att leva utan dessa hjälpmedel.

Något säger mig att vi kommer att fortsätta tala om detta i morgondagens program.

Apropå det berättade Magnus Härenstam en gång en rolig historia:

En rånare med k-pist stormar in på ett bankkontor och gastar att alla ska lägga sig på golvet.

Alla, utom en gubbe, kastar sig vettskrämda på magen. Rånaren ryter åt gubben att han också ska lägga sig ned och när han fortfarande står kör rånaren upp sitt vapen i nosen på honom och upprepar att han ska lägga sig ned.

Mannen ser kolugn ut och förklarar:

”Jag är special agent.”

Rånaren börjar då flacka med blicken. Han tappar sugen och lämnar hastigt lokalen. Det sista han hör innan han försvinner ut är en dam på golvet som säger:

”Men Bertil, du är inte special agent utan senil dement.”

Lyssna på dagens program

2 tankar om ”DIGITAL DEMENS”

  1. 1986 köpta jag min första CD-skiva, med den brittiska gruppen Wham! Larmrapporter, som det heter på mediesvenska, larmade att CD-skivornas livslängd var kort, högst tio år. Sedan skulle det inspelade materialet vara bortsuddat. Jag kan ännu idag höra Wake Me Up Before You Go Go på den där CD:n, men att ställa en blomma vid min raouter har jag inte hunnit testa ännu.

    Hej från Leo!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.