BATALJ PÅ PUBLICISTKLUBBEN

Lokalen var smockfull, kocken beklagade att det bara fanns soppa kvar och Stina började med att intervjua Belinda Olsson apropå hennes TV-program ”Fittstim –  min kamp”. Stina  föreföll både imponerad och skrämd över den massiva upprördhet som drabbat Belinda. Stina kan inte ha blivit mycket utskälld under  sina dagar men Belinda verkade  ta kritiken  med ro. Vad spelar det för roll om alltifrån manliga kulturhulkar till Maria Sveland blivit förbannade? Städade debatter är tråkigt och att drabbas av besserwissrarna vrede är mest bara kul, säger en som vet.

Sedan red Dan Josefsson upp på Scenen i full argumentutrustning, tillika med terapeuten Cajsa Lindholm, Teaterpersonligheten Suzanne Osten och Pressetikens försvarare Ola Sigvardsson. Ämnet var om det är ok med dolda inspelningar eller att, det vi populärt kallar, Wallraffa?

Cajsa Lindholm som är en av de som Dan Josefsson gör skyldig för att Thomas Quick/Sture Bergwall erkände 39 mord och fälldes för 8  och det utan att ha begått ett enda var förstås kokande av ilska. Hon tillhörde sekten på Säter under Margit Norell och arbetar med att gräva fram bortträngda minnen, det som seriös forskning visat är rena nyset.

Alla, nästan även Lindholm, menade att Josefssons bok är toppen, den som handlar om skandalen att terapeuter hjälpte till att skapa en seriemördare av en fjäder.

Det hela utvecklade sig till en riktig batalj och när Dan Josefsson var för övertygande gled publikens sympatier över till Cajsa Lindholm. Man kan, det vet jag efter alla år med ”Ring P1”, vara hur övertygande som helst men om den som uppenbart  har fel, är rasist eller har en allmänt skum människosyn, hamnar i underläge glider sympatin  över till den som svajar. Alla älskar en förlorare.

När Lindholm återfått fattningen gled välgångsönskningarna tillbaka till Josefsson för det finns inget opålitligare än en publik.

Tomat- och potatissoppan var tjock och god. Vi njöt i fulla drag och applåderade tacksamt denna offentliga batalj.

2 tankar om ”BATALJ PÅ PUBLICISTKLUBBEN”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.