FRIA ORD, TORSKRYGG OCH YTTRANDEFRIHET

Att Soran Ismail fått ta Timeout från P3:s ”Morgonpasset ”känns Ankdammsmässigt mot bakgrund av att Nils Horner just mördats i Kabul men så hade kvällens mötesordning på Publicistklubben också förändrats på så sätt att SR:s VD Cilla Benkö under ett samtal med Stina Lundberg Dabrowski talade om den stora förlusten.

Detta ledde över till paneldebatt om Yttrandefrihet och opartiskhet inom främst Public Service.

Varför satt det så långt inne att nämna de som attackerade med kniv under en demonstration i Malmö som de Högerextremister de var?

Alexandra Pascalidou hävdade att anledningen till att medierna nu kryper inför SD, att såväl SVT som SR, benämner dem som Främlingsfientliga och inte som Rasister. Nu ”håller man även på att sluta upp med” att kalla dem Främlingsfientliga  och vips har de blivit rumsrena. Beror detta på att de blivit ett Riksdagsparti?

Det där med Sorangate menade de flesta att det var klumpigt handlagt, ett exempel på den beröringsskräck som stundom stavas förment Objektivitet.

Mats Svegfors fick en rungande applåd när han hävdade att det helt säkert finns mycket fler Rasister inom Poliskåren än det gör inom Sveriges Radio.

Felix och jag mumsade på Torskrygg med kokt potatis samt  en sås kryddad med Dragon och jag tror faktiskt att han blev en aning stolt över sin gamle farsa när Alexandra från scenen hävdade att jag var en av landets främste förespråkare för yttrandefrihet. Älskar dig, Alexandra!

Felix finner mig ytterst pinsam när jag efter debatten kramar Alexandra lite för hårt och en aning för länge.

”Jamen” försöker jag lamt ”Jag är ju blind.

Felix fnyser. Det var det dummaste han hört men ok då, jag är inte bara förespråkare av  yttrandefrihet  utan också ett gammalt gubbslem.

Professor Ulf Bjereld gjorde kluriga inlägg och Natalia Kazmierska, AB:s debattredaktör, var vag men sammantaget var det en bra diskussion. Prat om objektivitet och yttrandefrihet hotar att bli till ryggradslösa politikerfloskler  men här var ovanligt mycket stringens.

Stina var bra som vanligt.

En tanke om ”FRIA ORD, TORSKRYGG OCH YTTRANDEFRIHET”

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.