TRAINSPOTTING, PANNKAKOR OCH KATHARSIS

TullaMaja steker pannkakor och Hjördis och jag sitter vid köksbordet och glufsar. Hon äter sina med Socker medan jag tar de 4 första med Basturökt Skinka och Västerbottenost, tätt följda av 3 med enbart Ost samt 3 med Socker och Grande Finale med 3 stycken med ljus Sirap.

Ligger på golvet som en utslagen boxare.

Det är i detta skick H finner mig när hon sent på kvällen anländer med bussen. Ber henne att inte skvallra för PT Peter.

 Den svarta katten fran ingenstans

En katt dyker upp. Den vill komma in och äta en bit. Katten, som är sotsvart med gula ögon, lägger sig på mig och spinner.

 Efterlysning! Är det någon i Jättendal som saknar en svart Ungkatt?

 Lördag och himlen kokar av fåglar. Lokala Vittnen uppger sig ha sett Tranor och Sångsvanarna lever rullan så kraftigt att en Mumie skulle resa sig upp och hålla för öronen.

Theodor och jag boxas

Nilas dyker upp med Theodor, Thilda och hans polare Måssen. Theodor vill gå en boxningsmatch mot mig och jag blir golvad igen.   

 TullaMaja klipper mig på en pinnsstol i köket och jag spar 400:-

TullaMaja och jag vid eldtunnan

 Eldar i tunnan. Katharsis.   Nedblåsta grenar, mögliga brädlappar och annat skräp, Tyvärr fattar ärmen på Manchesterkavajen eld och förkolnar, precis som det svindyra pipfodralet från Cigarrboden vid Stureplan.

 Strunt i det. Saker finns det hur mycket som helst men en dag som denna, med sin lukt av vår, eld  och fantastiska Sol, är en kostnadsfri nådegåva.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.