TECKEN I TIDEN

En segsliten uppfattning, ungefär som ett tuggummi under skosulan, är att ”Ring P1”  är  ett reservat, ett program, där galningar verbalt misshandlas av en okunnig programledare. Fel. Fel. Fel.

  ”En termometer i tidens svettiga armhåla” stämmer bättre.

  Idag jämförde en dam faran med mobilpratande bilförare med risken för att någon ska komma till skada av en vältande gravsten. En man ville påtala Handbollsvåldet  och sedan var det Matilda som med ett oerhört engagemang ville prata om det fasansfulla med att över tvåhundra skolflickor i Nigeria kidnappats av en sjuk sekt.

  Går runt byn och låter vinden skölja hjärnan ren från röster. Blåsten får barren i granen vid soptunnorna att sjunga och kinderna att rodna. Nu är jag inte meteorolog men mycket nordligare vind än så här får man leta efter.

  Sten Kardell, min väderguru, bromsar in och vevar ned rutan. Han säger att det på Palmsöndagen blåste en sydvästlig vind och detta tillsammans med att isen på sjön gick upp på det sätt den gjorde, säger att det ska bli en fin sommar.

”Men” tillägger han ödmjukt ”Man får förstås vänta till efter sommaren för att se om det stämde.”

  Vem vet. Ett är säkert och det är att jag går hem och  kokar torsk åt Rufus. En kvardröjande fråga snurrar i huvudet: Finns det våld inom curling och vilken form har då detta?

En tanke om ”TECKEN I TIDEN”

  1. Alltså du är makalös! Vilka kloka o härliga tankar du har. Jag suger i mig allt jag kan och tänker på saker o ting du skrivit om under mina långpromenader. Det känns bra. Heja på!

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.