SOCKER OCH SALT

En dam ringer till ”Ring p1”:s telefonsluss och öser galla över min ringa person. Av en händelse är det min dotter Tullamaja som får lyssna på detta.

Hon som ringer menar att min medverkan i programmet är stor synd och skam samt en förlust för skattebetalarna. Hon menar att det är de som betalar mina resor till och från studion men där har hon fel för jag betalar själv. Färdas  längs E4 med Johnny ”Rotten” Engberg och Erik”Årskogen” Westner.

Jag, Johnny Rotten Engberg och Erik Årskogen Westner

Sara, som sitter tillsammans med TM i slussen, pratar med en man som säger att det i varje början och slut av de melodier som spelas i radion finns ett hemligt meddelande och det är just därför som SR tonar bort detta. Tråkigt nog ville han inte vara med i programmet för då skulle han få NSA, 5000 Napoleonkloner eller utmärkelsen ”årets foliehatt”.

De senaste veckorna har renderat en bunt anmälningar till granskningsnämnden. De som anmäler menar att det var osmakligt att ställa skogsbranden i Västmanland bredvid krigshelvetet i Gaza. Men jag vet inte, stickan i det egna fingret blir med människans psykologi  ett hemskare lidande än den katastrofala jordbävning som sker några hundra mil bort.

De flesta som hör av sig är dock glada. Det är inte bara Nordkorea som saknar ett ”Ring P1”. Den man som ringde idag och klagade över att hans åsikter inte fick komma fram gjorde krokben för sig själv. Det var ungefär 290.000 som fick ta del av hans åsikter.

Till lunch serverades det Vietnamesiskt på Radiostationens uteplats. Helen Sahlberg lagade med smak av citrongräs, vitlök, koriander, ingefära och mycket mer.

Lätt, starkt och gott.

Lotte Nord och Helen Sahlberg

3 tankar om ”SOCKER OCH SALT”

  1. Äh! Även om du fick betalt…. Vi är många som skulle kunna vara med och betala biljetten för att få upp dig till studion!!!:)

  2. Hej på Täppas!
    Vi är många som uppskattar dig och dina program. Håller med ovanstående också. Fortsätt!
    Kramar från Ulla i Y-bussen

  3. Det är inte konstigt att det är krig i världen, någonstans börjar de…, bra att du äter mellan varven och styrker dig:-)

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.