PARTILEDARNAS SYN PÅ MEDIERNAS VALBEVAKNING PÅ PUBLICISTKLUBBEN

Vinden behärskar den glesa Drottninggatan när Felix och jag stretar mot Kulturhuset och den traditionella eftervalsdebatten på Publicistklubben. Det är partiledarnas tur, så här efter valet, att recensera mediabevakningen.

Moderaterna var inte med, de tycks ha lämnat båten med Arbetslinje, Borg och allt och inte heller Jan Björklund, Statsministern eller Fridolin/Ronson deltog.
”Efter varje debatt följer en panel som ska utvärdera det som sagts. Varför litar ni inte på att människor kan tänka själva?” undrade Göran Hägglund.

Någon citerade Croneman i DN som skrev i sin krönika att Retorikexperter  är som samtalets Nagelskulptörer.
Reinfeldts  tal om att ”Öppna våra hjärtan” menade Jonas Sjöstedt spelade SD i händerna. Det blev en fråga om Välfärden mot Invandringen  istället för en höger/vänsterdiskussion om  skattesänkningar för höginkomsttagare, övergödda banker och nedrustningen av Allmännyttiga verksamheter. Han menade att Media oreflekterat köpte denna verklighetsbeskrivning.

Hur var det nu när Annie Lööf, hon föreföll inte så litet nöjd med sig själv, och det där med att hon under en debatt tryckte på Stefan Löfven en utredning. Detta ledde över till den där kolbiten som förekom i flera valdebatter. Är det fiffigt och en pedagogisk  höjdpunkt  när Partiledare plockar fram föremål till allmänt beskådande. Göran Hägglund har väl aldrig tagit fram, medan han talat om äldreomsorg, en pruttkudde men visst hade Lars Ohly, under en tidigare valrörelse, med sig en bröstmjölkspump?

Anna Hedenmo, i journalistpanelen, menade att det alltid blir hätskt när SD är med. Mattias Karlsson, Jimmies vikarie, förkastade allt våld medan flera jämförde SD:s hemskaste anhängare med huliganer som svansar efter ett Fotbollslag.

Jag och Hiba Daniel

Hiba Daniel, en i publiken och populär programledare  i SVT:s Morgonsoffa sa att hon aldrig får ta emot så mycket, bokstavligen, skit som från SD-svansen.

Detta är något som jag själv, som en av programledarna för ”Ring P1” kan intyga. Så fort det är ett meningsutbyte med främlingsfientliga personer haglar hat och hot. Hon berättade för Felix och jag vilket rasistiskt ramaskri det blev när hon, med sitt Mellanöster/Palestinayttre,  en Midsommarafton i Morgonsoffan  uppträdde med Midsommarkrans i håret.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.