MANIFESTATION FÖR DET FRIA ORDET PÅ SERGELS TORG

Nej men det är väl skönare hemma?” anmärker Greven. Ute är det som att slafsa runt i skitig  sorbét. Men vi går, Felix, H, Greven och jag till manifestationen på  Sergels torg. Den Franska ambassadören läser upp namnen på de som mördats denna vecka i Paris och sedan blir det en tyst minut.

 Manifestationen på Sergels torgKulturhuset

Felix säger, utan att vilja förminska det just inträffade dödandet, att mängder av människor slits i stycken vid olika vidriga bombdåd varje vecka  i Irak, Syrien, Pakistan och Afghanistan, men det skapar inte samma uppståndelse. 46 döda i Kirkok jaha, och vad ska vi ha till middag? Ungefär så.

Greven och jag på manifestation

  Men så funkar katastrofpsykologin, 3 döda Svenskar blir större än en jordbävning med tusentals döda  i Japan.

  När vi kommer hem, slår på datorn och världsledare radar upp sig på bildskärmen, direkt från Paris, säger Felix:

”Ja där är ju Cameron” som vore det en nära bekant men så skakade han också hand med denne gubbe vid Stonehenge för några veckor sedan.
  Det blir thailändsk soppa till middag, förresten.

4 tankar om ”MANIFESTATION FÖR DET FRIA ORDET PÅ SERGELS TORG”

 1. Hej! Tycker det var bra att ni deltog i manifestationen på Sergels Torg! Det skulle jag ha gjort också om jag varit i Stockholm den dagen.
  Bra jämförelser du har gjort – men tror du inte att det fungerar så att man inte orkar ”ta in” allt helvete
  som händer i världen? Ibland (ganska ofta) förtränger jag sådana här otäcka saker och fantiserar om sol, sommar, glada barnskratt vid en badplats osv. Det brukar få mig att må bättre och möta vardagens vedermödor lite lättare till mods.
  Ulla på bussen

  1. Håller med, om man ständigt tänkte på allt skit som händer vore det som att taket rasade in, hela tiden, och det orkar man bara inte..
   Imorgon är det jag som tar Y-bussen apropå ingenting alls men jag längtar till byvägen.

 2. Hej Täppas,
  Vad hade du att göra på Sergelstorg? Du ha ju tidigare inte direkt varit speciellt brydd om det fria ordet och vill ju att Lars Vilks ska vara utan polisskydd. Ett citat som passar väl in på dig:

  ” Jag känner en del tjejer som varit prostituerade då de var unga. Det är en sak att hora med könet det kan jag respektera. Det är en annan sak att hora med hjärnan. Det är de som horar med hjärnan, tankens horor och som vill framstå som goda, de är tamejfan farliga och kan skapa skador i samhället”

  Stig Larsson

  http://www.svt.se/opinion/jag-har-trottnat-pa-att-betala-for-lars-vilks-polisskydd

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.