RESEBREV FRÅN FELIX

Papa!

En doft av beskt maskinkaffe blandas med alla parfymer från tax freen och svetten från människor som rest långt eller kort. Ur högtalarna skvalar en röst ut olika avgångar, vilka alla tillsammans utgör en jordglob i mitt inre. Vid ett bord ett stycke längre bort sitter ett gäng ölfryntliga medelålders svenska eu-kommissionärer. Dem njuter verkligen fullt ut, de skrattar i takt och turas om att hålla låda, de utgör en självklar mittpunkt i lokalen. Deras bord är till bredden fyllt med tomma ölglas tidigt  denna fredags morgon. Männen skrattar en gång till delar ett gäng tic tac minttabletter för att maskera ölen de druckit, och jäktar sedan vidare till en gate någonstans. Slamret från rulltrappan blandas med konversationer på alla möjliga språk mestadels flamländska.

Världen står aldrig lika vidöppen och inbjudande, och känslan att att man kommer få uppleva något nytt. Och i viss mån handlar väl denna känsla om att man känner att man har något viktigt på gång. Frågan är bara vad som är viktigt och inte viktigt? Bildts strama marinblåa kostym och mannen han flankeras av med sin enorma slips, de bådas blickar är alldeles saliga. Doften från businesskvinnans kaffe latte mittemot är ljuvlig och jag knaprar vidare på min croissant. Den strama kostymen och den tjocka slipsen har något viktigt i görningen kanske ett avtal att signera och överläggningar med tunga makthavare att hinnas med. Vi lever alla så olika liv. Men just på denna plats är vi ändå påfallande lika varandra, dem flesta av oss har en alldeles särskild obeskrivbar vällust känsla, som denna miljö bjuder in till. Världens portar står vidöppna för oss alla, det är bara att ta chansen och falla in i tangon.

Det  är ljuvligt ljummet här i Lissabon och väldigt intressant blandning av förfallenhet och gammal fransk-spansk arkitektur smala gränder med tvätt hängandes på linor mellan husen. Men jag har bara varit ute å ätit och handlat frukt och te är fortfarande inget vidare i kroppen å nu halsen tänkte ta en riktigt tidig kväll för å försöka bli bättre. Taxichauffören var en portugis som drabbats av krisen hans företag gick omkull å nu måste han köra taxi.

Vad har du gjort idag?

Felix

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.