MIDSOMMAR MED GOTT VATTEN

  Midsommarhelgen förflyter utan dramatik. H och TullaMaja donar på ingör sin Yoka/meditationshelg 18 och 19 Juli. Jag gubbkontemplerar, är dyster på det sätt man bara kan vara när naturen nått sin fulländning, är klädd i grönt och fågelkvitter.

  Deppa i November är en helt annan grej. Lättdeppat, om man säger så.

  TullaMajas amerikanske vän, som Greven och  jag tog 29:an för att hälsa på medan han var här en vecka och  Greven fortfarande var här, visade sig vara en genuint trivsam person. Humor och varm. Dessutom slog det oss med häpnad när greven på bra engelska började diskutera amerikansk skattelagstiftning, vilket den amerikanske vännen är expert på. Hans farsa ger intryck av att vara en föredetting av min kaliber. Tog bilder för ”Vogue”, befinner sig jobbmässigt i uppförsbacke men bär dödskalleörhängen och går på gym. Sonen, alltså TullaMajas amerikanske vän log åt sin far, Gubbar är ju rätt rörande. Man måste ha lite förståelse för oss.

  Den var en toppenkväll i Sundsvall, TullaMaja lycklig och jag fick prata den sorts brutala amerikanska som jag lärt mig genom att flitigt lyssna på ”The Mothers of Invention” och annat.

  När vi nästade på bussen hem var Greven vettskrämd. Den sortens Spice/brännvinsvåldsamhet som präglar ”Navet”, Sundsvalls busstation, en fuktig vardagkväll kan få vem som helst att tänka på en smärtsam död.

  Svågern mailar och vill ha två låtar till sin spellista på fredagens 50-årskalas och jag tror att det för min del blir ”Pussy and money” med ”The Dictators” och ”It’s a Cold night for alligators” med ”Roky Ericson”.

  Läser i DN att det just nu är den värsta torkan i Kalifornien på 100 år men så var också den amerikanske vännen mycket imponerad över att vi här har det så grönt, att man får duscha utan att någon gruffar och att vattnet i kranarna som smakar som ”Perrier” fast utan kolsyra.

  Om en vecka är jag i Albanien. Hoppas den gratinerade lokala osten lever upp till sitt rykte och att knarksyndikaten håller sig från att skjuta i alla fall på den gata där Maria och jag ska bo.

  Höns. Inte en fjäder. Folk tjyvhåller på sina pippisar och jag funderar på att öppna en kvinnojour för av tuppar illa behandlade höns.

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.