HÄLLREGN ÖVER TIRANA

  Gatorna i Tirana är plaskvåta efter ett hällregn av Syndafallsmått.  Slinker in på ett hak: Ett par ytterst goda dubbla Espresso, Mineralvatten och kakor som smakar mandel och Kanel.

  Maria, som just köpt ett par Italienska sandaletter, eller är det sandaler, skit samma, 350:- och, fram med mobilen,  jag pratar med hennes syster Carine på glasklar ledning. Hon har varit på Skuleberget med barnbarnen och där en chokladboll plus en kopp te gick på 65:-. Det var mer än vi betalade för hela vårt regnfika.

Sandaletter

Men vad tar man med sig från en resa? Tänker på alla dessa turister som fyller Gamla Stans, i Stockholm, gränder. De tar kort, memorerar årtal på byggnader och har när de gått runt nästa hörn glömt alltihop. Och när kommer de att titta på alla bilderna?

Idag har vi besökt en egendomlig Pyramid som dottern till diktatorn Hoxha lät bygga. Idag nedpissad, sönderslagen och full med bajs och klotter. Sedan har vi gått och gått, jo, och så köpte jag ett rakvatten, Dolce Gabbana, och hotellchefen har rensat mitt avlopp.

Frågan om vad vi kommer att ha med efter den här resan är öppen men det verkar som om någon i Årskogen kan sälja oss några höns.

Livet pågår överallt, hela tiden.

Nej, det blev inga pippisar från Årskogen men Stefan Hansson, hjälten i RammHans backe, sms:ar och vet på hönor. Gratis.

Äter middag runt hörnet på en Albansk restaurang. Träbord, bänkar, inget tjafs men så otroliga mängder grillat kött i olika former att en vegetarian skulle få krupp. Det är omåttligt, svultsigt och man kan vältra sig i kött, sallad, bröd och pommes. Hela rasket 200:- inkl. riklig dricks för två personer.

Middag

Det blir också ett slags slut på vår gemensamma resa, vårat projekt, och ännu är det ett par dagar kvar men här tog det  slut. I ett berg av kött.

Albanien, denna gåta som åtminstone gläntat på sin dörr.

Sommaren fortsätter, man har sin solsveda och minnen.

2 tankar om ”HÄLLREGN ÖVER TIRANA”

  1. Härligt att du videobloggar, Täppas!
    Underbart att se!
    Fortsätt så! 🙂 kram / Benita

Skriv gärna en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.